Meststoffen Lentemix, Zomermix en Herfstmix

U bent hier: Home > Groenvoorziening > Meststoffen Lentemix, Zomermix en Herfstmix


Van Iperen biedt een speciaal assortiment meststoffen voor gras afgestemd op de verschillende seizoenen.

Lentemix

Lentemix is een meststof die 17% stikstof en 14% fosfaat bevat. Hiermee kan de plant bij een bodemtemperatuur van ongeveer 10°C in het vroege voorjaar direct van start. De overige 11% is in ammoniumvorm beschikbaar. Dat zorgt door de geringe uitspoeling voor een langere werking bij de start van het groeiseizoen. Ook bevat deze meststof zwavel. Zwavel is een essentieel bestanddeel van gras. Als co-enzym is het nodig voor de vorming van bladgroenkorrels en dus onmisbaar voor fotosynthese. Zwavel heeft dezelfde eigenschap als stikstof: het spoelt Lentemixgemakkelijk uit. De atmosfeer is nu minder zwavelhoudend. De aanvoer van zwavel naast stikstof is daarom enorm belangrijk. In de vaak natte en koude wintermaanden sterven er wortels van de plant af. Hierdoor is het van belang verse fosfaat te strooien tijdens de eerste bemestingsgift. Verse fosfaat zorgt voor een actieve wortelgroei, waardoor de plant ook effectiever omgaat met de opname van andere elementen.

Samenstelling

  • NPK 17-14-0 + 7MgO + 9SO3 + HZ

Zomermix

Zomermix zorgt tijdens de doorzaai voor een optimale start van de grasmat. Op sportvelden kunt u direct voor of na de doorzaai (vanaf begin juni) starten met een gift zomermix. Zomermix is een meststof met stikstof, fosfaat, kali, magnesium, zwavel en humifirst. Zwavel zorgt voor een extra donkergroene kleur. De atmosfeer is nu minder zwavelhoudend. De aanvoer van zwavel naast stikstof is daarom enorm belangrijk voor een stabiele groei en een Zomermixweerbare grasplant. Voedingsstoffen in de bodem zijn dankzij Humifirst beter beschikbaar in de wortelzone van de plant. Ook voor uw gazon, fairway of recreatieterrein is Zomermix een ideale meststof om te strooien in de zomerperiode.

Samenstelling

  • NPK 15-7-6 + 7MgO + 10SO3 + HZ

Herfstmix

Herfstmix zorgt voor een goede afharding van de grasmat voor het najaar. Met deze meststof is er geringe kans op fusarium en overige schimmels tijdens de herfst- en winterperiode. In de bodem zet stikstof in de vorm van uream langzaam om in ammonium en nitraat. Het gras kan dit opnemen. Hiermee is er in het najaar toch stikstof Herfstmixbeschikbaar voor de plant. De minimale hoeveelheid fosfaat in deze meststof laat het veelal aanwezige tuintjesgras minimaal profiteren. De kali-verhouding zorgt voor afharding van de plant voor de winterperiode. De kali geeft een donkergroene kleur aan de grasmat in de winterperiode. Herfstmix is ideaal als voorlopig laatste gift meststoffen voor uw gazon, recreatieterrein, fairway of sportveld.

Samenstelling

  • NPK 15-2-21 + 3MgO + 25SO3

< Terug