Zaden voor verschillende toepassingen

U bent hier: Home > Groenvoorziening > Zaden voor verschillende toepassingen


Zaden zijn er voor verschillende doeleinden. Wij bieden een uitgebreid assortiment graszaad en bloemzaad. Onze specialisten adviseren u graag over het gebruik. Zij weten precies welk ras en welke samenstelling geschikt is voor de functie van uw groen.

Zaden voor een mooie grasmat

Wij zijn gespecialiseerd in grassen voor de de professionele markt van gazon, sport, openbaar groen en golf. Hierin bieden wij een enorme diversiteit aan zaden. Ons assortiment bestaat uit toprassen die zijn opgenomen in de Nederlandse grasgids. U kunt bij ons terecht voor mengselsamenstellingen van bekende graszaadproducenten, maar wij leveren ook mengsels op maat. Wij begrijpen welk graszaad geschikt is voor uw toepassing. Denk aan sportvelden, gazons, campings, golfbanen, bermen, dijken, weilanden en graszoden. Ons Europoortmengsel verdient een bijzondere vermelding. Deze mix is zeer geschikt voor bouwterreinen, industrieterreinen en braakliggende terreinen. Het gras ontwikkelt zich razendsnel in zoute zandgronden en vergroot de biodiversiteit. Dat is gunstig voor de vaak nog te ontwikkelen flora en fauna. Het mengsel heeft bewezen zich te kunnen ontwikkelen en vestigen onder extreme omstandigheden zoals droogte en zilte wind. Het speciale mengsel voorkomt verstuiving.  Wij gebruikten het mengsel op de Maasvlakte 2 en realiseerden groene vegetatie op puur zand.

Ontdek welke graszaden geschikt zijn voor uw toepassing

Graszaad: zaden voor een prachtige grasmat | Van Iperen

Bloemzaad

Van Iperen levert een breed assortiment bloemen- en kruidenmengsels voor verschillende toepassingen. Deze mengsels dragen bij aan het in stand houden van de inheemse flora en fauna. U kunt bij ons terecht voor standaard of op maat gemaakte mengselsamenstellingen. De samenstelling is afhankelijk van uw eisen. Met onze bloemen- en kruidenmengsels realiseert u een kleurrijke en vrolijke uitstraling. En met het juiste beheer geniet u er jaren van. Wilt u de ongewervelde insecten in stand houden? Dat kan met onze speciale bijen- en vlindermengsels. Verder leveren wij klavers, enkelvoudige vlinderbloemige mengels, graskruidenmengsels en bloemrijke akkerrandmengsels. Onze specialisten adviseren u graag bij het maken van de juiste keuze en het beheer.

Bekijk het brede assortiment bloemzaden

Bloemzaad voor prachtige en kleurrijke bloemen | Van Iperen groenvoorziening