Akkerbouw | Akkerbouw Nieuws | 11-09-2019

Bekijk nieuwsbrief online | Print

Peen – meeldauw

Vorig jaar zagen we grote hoeveelheden meeldauw in de peen door de droge zomer en de nazomer. Dit jaar is er wat meer regen gevallen, vooral het afgelopen weekend. Toch zien we ook deze week nog steeds meeldauw in de peen. Om meeldauw te onderdrukken zijn er vorig jaar goede ervaringen opgedaan met het toepassen van zwavelmeststoffen. Aantastingen van meeldauw kunnen invalspoorten voor Alternaria vormen. Advies:

Stimuplant Multimix 2,50 ltr/ha  +
Powerleaf zwavel 2,50-5,00 ltr/ha

Hanteer de hoogste dosering zwavel enkel bij een compleet wit blad.

Aflever- en opgebruiktermijn diverse gewasbeschermingsmiddelen

Dit jaar verdwijnen er weer diverse middelen uit het pakket. Voor u als teler is het belangrijk om deze middelen voor de opgebruiktermijn te gebruiken of te verwijderen uit uw gewasbeschermingsmiddelenkast.

 

Mijn Iperen TIP – Mineralenafname

Wilt u inzicht in uw mineralenafname? Bekijk deze gemakkelijk zelf in uw Mijn Iperen omgeving. Deze is zowel in de App als in de Web omgeving beschikbaar.

Mineralenafname

In het hoofdmenu ‘Monitoring & Advies’ vindt u bij ‘Mineralen’ de door u afgenomen producten die stikstof, kali en/of fosfaat bevatten. In Mijn Iperen web heeft u naast direct inzicht in deze producten ook de mogelijkheid om het document te downloaden als Excel of PDF bestand. De documenten zijn voorzien van uw naam en adresgegevens, zodat u deze ook eenvoudig kunt versturen naar derden.

De stikstof (N), fosfaat (P) en kali (K) worden weergegeven in kilogrammen. De kolom P is de zuivere fosfaatgift, dus een gedeelte van de kolom P2O5.

 

Wilt u ook toegang tot het gemak van Mijn Iperen? 

Dan heeft u twee opties:

Download Mijn Iperen 2 (let op de 2!) via de Apple App Store of Google Play en vraag via de app een account aan
Ga naar Mijn Iperen web en vraag een account aan

Met slechts één account krijgt u toegang tot Mijn Iperen app en Mijn Iperen web.

Meer informatie? Lees dan onze Flyer.



Voor meer informatie en vragen kunt u terecht bij:


NEEM CONTACT OP MET DE BUITENDIENST


www.iperen.com

Bovenstaande adviezen zijn gebaseerd op de actuele praktijksituatie en de op dit moment ter beschikking staande kennis. Alle rechten voorbehouden. Niets uit dit bericht mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand en/of openbaar gemaakt in enige vorm of op welke wijze dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever.

© 2024, alle rechten voorbehouden