Akkerbouw | Akkerbouw Nieuws | 27-03-2024

Bekijk nieuwsbrief online | Print

Een krachtig gewas - Het bemestingsplan

 

Aan de start van een nieuw seizoen is het doel om een zo gezond en krachtig mogelijk gewas te telen dat bestand is tegen ziekten en plagen en dat goed groeit en hierdoor veel oplevert. Zeker richting de toekomst, waarin het middelenpakket steeds kleiner wordt, is dit belangrijk. Om een krachtig gewas te kunnen telen zijn verschillende factoren van belang. Onze specialisten zullen u dit seizoen meer vertellen over deze factoren en hoe u dit kunt toepassen in uw teelt.

We starten deze serie met het bemestingsplan dat aan het begin van het seizoen wordt opgesteld. Hierbij komen veel factoren kijken: onder andere voorvrucht, gewas, ras, maar bijvoorbeeld ook de resultaten uit uw bodemanalyse. Uiteraard is het doel om de bemestingsruimte zo efficiënt mogelijk te gebruiken. Johan Aarnoudse vertelt samen met akkerbouwer Martin de Pijper over de opzet van het bemestingsplan en hoe dit bijdraagt aan het telen van een krachtig gewas.

Onze specialisten kijken graag met u mee bij het opstellen en waar nodig bijstellen van uw bemestingsplan. Ook eens sparren over het telen van een krachtig gewas? Neem contact op met uw adviseur of vul het formulier onder de video in.

 

https://youtu.be/2KyxFIR3Qzg

 

[gravityform id="136" title="true" description="true"]

Alles over fertigatie - Het leggen van de druppelslangen

Afgelopen seizoen hebben we u meegenomen in het proces van fertigatie. In de eerste video van deze serie vertelt Johan Aarnoudse waar u op moet letten bij het leggen van de slangen. Nu het leggen van de slangen langzaamaan weer van start gaat, kunnen deze tips weer goed van pas komen.

Alvast vooruitkijken naar de rest van het fertigatieseizoen? Alle informatie is terug te vinden op de fertigatiepagina.

https://youtu.be/3G_LPwQxnGg

Meer weten over fertigatie? Vul onderstaand formulier in of vraag uw adviseur naar de mogelijkheden.

 

[gravityform id="337" title="true" description="true"]

VIDEO: Kniptormonitoring

Ritnaalden kunnen grote schade aanrichten in aardappelen. Helaas zijn ze lastig te bestrijden. Wanneer de ritnaald in het volwassen stadium komt is hij makkelijker te bestrijden. Daarom is het van belang om de kniptor goed te monitoren en te bestrijden waar nodig. Op deze manier wordt de cyclus doorbroken en heeft u in latere seizoenen minder last van ritnaalden.

Jaap Bijl legt in deze video uit hoe het monitoren van kniptorren in zijn werk gaat en wat u kunt doen als u aankomend seizoen toch ritnaalden verwacht in de aardappelen.

https://youtu.be/RDfuLqP0aPU

Ook uw tellingen bijhouden in Mijn Iperen? Neem contact op met uw adviseur. Hij kan u helpen met het intekenen van uw perceel.






NEEM CONTACT OP MET DE BUITENDIENST


www.iperen.com

Bovenstaande adviezen zijn gebaseerd op de actuele praktijksituatie en de op dit moment ter beschikking staande kennis. Alle rechten voorbehouden. Niets uit dit bericht mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand en/of openbaar gemaakt in enige vorm of op welke wijze dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever.

© 2024, alle rechten voorbehouden