Fertigatie

U bent hier: Home > Akkerbouw > Fertigatie


De afgelopen jaren zien we dat het klimaat heel erg veranderd. We hebben te maken met grote droogte, geen, of nauwelijks beschikbaarheid van zoet water. Fertigatie is een mogelijke oplossing voor die problemen. Als Van Iperen voeren we al 3 jaar proeven uit in de hoogrenderende gewassen Aardappel, Ui en Bloembollen.

Fertigatie is een combinatie van water geven en bemesting. Het water wordt aangevoerd, de meststoffen worden via een doseersysteem aan het water toegevoegd. Via een hoofdleiding en druppelslangen komt het uiteindelijk in het gewas terecht.

 

Fertigatie en akkerbouw – aardappelen

Op dit moment zijn er een aantal klanten die fertigatie nu toepassen. Deze klanten begeleiden wij heel intensief. Ook hebben we 2 grote proeven liggen. In onderstaande video vertellen Jan Willem Spaargaren en Leendert Koster meer over de proef in pootaardappelen.

 

Fertigatie en akkerbouw – uien

In het gewas ui ligt een grote proef bij de Rusthoeve in Colijnsplaat. Ook bij Franzen Landbouw hebben we een grote , gezamenlijke proef. In ongeveer 10 hectare uien is fertigatie toegepast. Ondanks het droge jaar is er een grote meeropbrengst gerealiseerd met fertigatie. Bekijk hieronder de video met de resultaten.

 

 

Nieuws

 

Vragen en advies

Heeft u vragen over fertigatie of wilt u meer informatie? neem dan contact op met: