Tuinbouw | Tuinbouw Nieuws | 07-10-2019

Bekijk nieuwsbrief online | Print

Video: bemesting en automatisering

Op het gebied van bemesting en automatisering is Van Iperen ook continu in ontwikkeling. Met ons niveaumetingssysteem heeft de klant geen omkijken naar de voorraad vloeibare meststoffen. Wanneer de voorraad onder een vooraf ingesteld niveau komt, vullen wij de tank bij. De benodigde hoeveelheid meststoffen berekent de klant zelf eenvoudig via ons rekenprogramma. Henk van Gurp vertelt alles over bemesting en automatisering bij MG Grand in Ridderkerk.

https://www.youtube.com/watch?v=o-c8HrsMnoA

 

Blog Goedemorgen: voeden en tuinbouw

Lees hier de blog van Wouter van Vliet over het toepassen van meststoffen in de tuinbouw uit de Goedemorgen Nieuwsbrief.

Westland Event 2019

Afgelopen vrijdag vond de elfde editie van het Westland Event plaats bij Royal Flora Holland.

Van Iperen mocht een bijdrage leveren aan dit toonaangevende tuinbouw evenement in de vorm van spreker econoom Mathijs Bouman.

Het Westland Event stond in het teken van modern ondernemerschap. Wethouder Karin Zwinkels opende de dag. Toine Huys praatte de dag aan elkaar als dagvoorzitter. Edith Bentvelsen van Ter Laak Orchids gaf haar visie op modern ondernemersschap, bekeken vanuit het glastuinbouwcluster. Verder kwamen er tijdens dit eerste deel van het programma diverse ondernemers aan het woord. De oprichters van Rumag, Danny Membre, Thijs van der Heide, vergezeld door het gezicht van hun onderneming, René Watzema, gaven een kijkje in de keuken van dit succesvolle lifestylemerk.

Na de pauze sprak Jelte van Kammen van Harvest House over de wensen en eisen van de consument op het gebied van duurzaamheid en tegen welke uitdagingen je dan aanloopt. Hidde Boersma sprong hierop in met een lezing over  “eco-modernisme”.

Wouter van Vliet vertelde over de ontwikkelingen die wij de afgelopen jaren hebben doorgemaakt en welke uitdagingen we daarbij tegen zijn gekomen. Dit als aankondiging voor Mathijs Bouman die het stokje van hem overnam en dieper op het onderwerp inging.

Tot slot nam scheidsrechter Bas Nijhuis ons mee in het leiderschap op het veld. Scheidsrechter en ondernemer Bas Nijhuis is één van de topscheidsrechters van Nederland. Naast scheidsrechter is Bas ook ondernemer. Hij duidde tijdens zijn presentatie met humor de gelijkenissen en verschillen tussen ondernemen en het begeleiden van een voetbalwedstrijd aan.

Een inspirerende middag voor de tuinbouwsector.

 

Bemesting afstemmen op het gewas

Rekenprogramma helpt teler aan te sluiten bij behoefte van de plant

Bedrijfsleider Rienk van den Berg van paprikakwekerij Dalipa in Bleiswijk heeft op school nog geleerd om zelf de bemesting uit te rekenen. Maar het rekenprogramma is toch een gemakkelijkere manier. Lees hier het volledige artikel dat vorige week verscheen in Onder Glas over het beter afstemmen van bemesting op het gewas.

bron: Vakblad Onder Glas, www.onderglas.nl

 

Breng uw stem uit op de Greenovation Award

Trots zijn wij op de nominatie van Van Helvoort Chrysanten voor de Greenovation Award van de Trade Fair 2019. Zij zijn genomineerd met hun papieren hoes die wij in samenwerking met hen mochten produceren. Graag verwijzen wij naar de link waarmee op hen gestemd kan worden. Stemmen jullie mee?

Waarom bloemen verpakken in plastic als het ook anders kan?

Van Helvoort Chrysanten - wereldwijd marktleider in santini - neemt zijn verantwoordelijkheid: met recyclebare papieren hoezen en biologisch afbreekbare inkt. Van de 60 miljoen stelen per jaar wordt 50% nu nog in plastic verpakt. Dat is eind 2020 over. Papier draagt bij aan een duurzaam imago van de santini. Daarmee is de papieren hoes ook meteen promotie voor de bloem zelf.

 

Mijn Iperen TIP - Niveaumeting

Realtime het voorraadniveau van uw meststoffentanks bekijken; ga naar Mijn Iperen.

Als u vloeibare meststoffen van Van Iperen gebruikt, ziet u de optie niveaumeting in het menu (zie afbeelding hieronder uit de app). Met één druk op de knop krijgt u een overzicht van de niveaus van uw vloeibare meststoffen. U kunt een gewenst minimaal niveau per tank instellen en zodra de voorraad onder dat niveau komt, wordt er automatisch een order in ons systeem aangemaakt en komen wij uw tanks bijvullen. Natuurlijk kunt u ook eenvoudig zelf uw voorraad volgen.

       

Via Mijn Iperen (website en app) heeft u altijd inzicht in het verbruik per tank!

Wilt u ook toegang tot het gemak van Mijn Iperen? 

Dan heeft u twee opties:

Download Mijn Iperen 2 (let op de 2!) via de Apple App Store of Google Play en vraag via de app een account aan
Ga naar Mijn Iperen web en vraag een account aan

Met slechts één account krijgt u toegang tot Mijn Iperen app en Mijn Iperen web.

Meer informatie? Lees dan onze Flyer.

 

 
NEEM CONTACT OP MET DE BUITENDIENST


www.iperen.com

Bovenstaande adviezen zijn gebaseerd op de actuele praktijksituatie en de op dit moment ter beschikking staande kennis. Alle rechten voorbehouden. Niets uit dit bericht mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand en/of openbaar gemaakt in enige vorm of op welke wijze dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever.

© 2020, alle rechten voorbehouden