Tuinbouw | Tuinbouw Nieuws | 10-08-2020

Bekijk nieuwsbrief online | Print

Vergroenen in chrysantenteelt

Deze week aandacht voor vergroenen in de sierteelt bij Buijs Flowers in de Bommelerwaard.

Productmanager Richard van Spronsen werkt al 18 jaar bij Van Iperen. Sinds 2 jaar als Productmanager gewasbescherming sierteelt, daarvoor als Commercieel Technisch specialist.

In zijn huidige functie is hij verantwoordelijk voor de strategie en inzet van middelen om gewassen in de sierteelt te beschermen. Hij heeft bij Buijs Flowers de verandering van 100% chemie naar een systeemaanpak met biologie en (groene) middelen als adviseur van dichtbij meegemaakt. Hij benadrukt dan ook dat vergroenen noodzakelijk is, maar de medicijnkast om te corrigeren ook. Die correctie is hard nodig om biologische gewasbescherming goed zijn werk te laten doen.

Samen met teler Johan van Putten licht hij zijn verhaal toe.

https://youtu.be/-QXP-2gFFCg

Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor een groenere gewasbeschermingsstrategie?

Neem dan contact op met uw adviseur.

Summer of innovation

Ook van Iperen draagt haar steentje bij aan de Summer of Innovation in het World Horti Center.

In de watertechnische ruimte is aandacht voor het nieuwe meststoffenrekenprogramma. Bemestingsspecialist Dick Breugem heeft het programma op de openingsdag van de tour, 20 juli,  toegelicht aan de HortiXperts van het WHC.

Voor meer informatie en / of deelname, kijkt u hier.

 

Vergroenen in de groenteteelt

Vergroening in de groenteteelt, wat zijn de mogelijkheden? Edwin Datthijn, productmanager gewasbescherming groente vertelt, samen met tomatenteler Marcel van den Berg, zijn visie en licht met hem het vergroeningsproject toe.

Groener telen doen we niet alleen. Het vergroeningsproject is een mooie samenwerking tussen Bayer Crop Science, Koppert Biological Systems, Prominent, Door en Van Iperen.

https://youtu.be/OkDs6EYwFEw

Meer weten over vergroenen en tuinbouw? Neem contact op met uw adviseur.

 

Vergroenen: corrigeren met montdorensis

De afgelopen jaren hebben we een grote slag gemaakt met de Bugline en montdorensis strategie tegen trips in chrysant. Waar we in het verleden bij een verhoogde tripsdruk vaak extra middelen bijspoten, corrigeren we de laatste 2 jaar steeds vaker met montdorensis. Goed scouten van het gewas is wel een belangrijke voorwaarde, zodat de tripsen op tijd waargenomen worden en je kunt besluiten om extra biologie in te zetten.  In de praktijk zien we ook dat de dubbele strategie (combinatie van Bugline en montdorensis) goed werkt. Het inzetten van middelen om plagen als wants, rups en luis onder controle te houden blijft wel van belang. Voor advies en meer informatie vraag uw vertegenwoordiger.

 

 

 



Voor meer informatie en vragen kunt u terecht bij:


NEEM CONTACT OP MET DE BUITENDIENST


www.iperen.com

Bovenstaande adviezen zijn gebaseerd op de actuele praktijksituatie en de op dit moment ter beschikking staande kennis. Alle rechten voorbehouden. Niets uit dit bericht mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand en/of openbaar gemaakt in enige vorm of op welke wijze dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever.

© 2024, alle rechten voorbehouden