Stimuline

U bent hier: Home > Stimuline


Van Iperen heeft, na een reeks intensieve onderzoeken, een eigen lijn biostimulanten onder de naam Stimuline op de markt gebracht. De belangrijkste ingrediënten zijn humuszuren, aminozuren en plantextracten, waarmee we de vitaliteit van de plant en daarmee dus de weerbaarheid en stressbestendigheid van die plant verhogen. De exacte samenstelling van het product is toegespitst op het gewas, de bodem en de omstandigheden.

Biostimulanten zijn producten van natuurlijke oorsprong, die de groei stimuleren, de nutriëntenopname bevorderen en de weerbaarheid van planten verhogen. Daardoor zijn deze beter bestand tegen abiotische stressfactoren. Dan moet je denken aan extreme kou, warmte, droogte, zout (natrium), instraling, etc. Externe factoren, waar een plant flink last van kan hebben.

Bekijk hier de Stimuline folder

Binnen de Stimuline productline hebben we vier lijnen ontwikkeld.

               

Producten binnen Stimusoil

  • Streven naar een optimale bodemkwaliteit

Producten binnen Stimuplant

  • Zorgen voor een goede Plantvitaliteit

Producten binnen Stimuforce

  • Zorgen voor een stressreducerende werking

Producten binnen Stimucrop

  • Bevorderen de oogstkwaliteit van het gewas

 

De inzet van biostimulanten is onderdeel van de systeemaanpak die Van Iperen hanteert. Technisch directeur Dirk Bakker en Teamleider Product Management Sander Blok leggen de functie hiervan uit in een artikel in onze VIP. Per gewas bekijkt de adviseur met de klant op welke wijze meststoffen, biostimulanten en gewasbeschermingsmiddelen optimaal ingezet kunnen worden. Een voorbeeld van onze aanpak voor consumptieaardappelen vindt u hier . Vraag uw adviseur naar de mogelijkheden voor uw teelt.