Optimale bemesting voor uw gewas

U bent hier: Home > Tuinbouw > Optimale bemesting voor uw gewas


Bemesting is de basis voor een goed rendement. Met de juiste voeding teelt u een gezond en renderend gewas dat weerbaar is tegen ziekten en plagen. Voor een optimale bemesting kunt u vertrouwen op onze vloeibare en vaste meststoffen én de kennis en kunde van onze bemestingsspecialisten. Wij lieten hen aan het woord bij 6 klanten over de rol van bemesting in de teelt. Bekijk hun verhalen:

Bemesting met Van Iperen Vloeibaar

Sinds 1987 biedt Van Iperen een uniek pakket vloeibare meststoffen. ‘Van Iperen Vloeibaar’ is flexibel en op maat. De kracht van dit pakket is de eenvoud. Met onze enkelvoudige vloeibare meststoffen kunt u de bemesting namelijk per element sturen. Zo is er voor elk bemestingsvraagstuk een oplossing. De benodigde hoeveelheid meststoffen berekent u zelf eenvoudig via ons rekenprogramma. Zo is de voeding altijd perfect afgestemd op de behoefte van uw gewas en werken we samen aan een optimaal teeltresultaat. Met ons niveaumetingssysteem heeft u geen omkijken naar uw meststoffenvoorraad. Wanneer uw voorraad onder een vooraf ingesteld niveau komt, vullen wij uw tank bij. Lees meer over niveaumeting.

5 voordelen, 5 telers, 5 video’s

Onze klanten vertellen u graag waarom zij kiezen voor Van Iperen Vloeibaar. Bekijk in onderstaande video’s hun verhaal:

Bemesting met vaste meststoffen

Voor de bemesting kunt u ook vaste meststoffen gebruiken. Onze vaste meststoffen zijn volledig oplosbaar, bevatten een minimum aan residu en hebben een gegarandeerde constante samenstelling. Onze specialisten controleren de kwaliteit van deze meststoffen jaarrond.  Lees meer over onze vaste meststoffen.

Herken gebreken

Voor een gezond gewas is de juiste voeding essentieel. Alle elementen zijn onmisbaar en moeten in precies de juiste hoeveelheid aanwezig zijn. Het is daarom belangrijk dat u een gebrek kunt signaleren. Dan kunt u tijdig bijsturen. Om een gebrek te herkennen, kunt u gebruikmaken van ons ‘gebreksverschijnselenplantje’.  Vergelijk de bladeren met een gebrek met de afbeelding en raadpleeg uw specialist voor advies.