Meststoffenrekenprogramma: bereken het zelf

U bent hier: Home > Tuinbouw > Meststoffenrekenprogramma: bereken het zelf


Zelf de voeding berekenen waar uw gewas behoefte aan heeft. Dat is mogelijk met ons meststoffenrekenprogramma. Met dit gebruiksvriendelijke rekenprogramma berekent u zelf op eenvoudige wijze de samenstelling van uw meststoffen. Na het invoeren van de analyse, berekent het programma het recept voor uw vloeibare of vaste meststoffen. Zo krijgt uw gewas precies de nutriënten die het nodig heeft.

Paprikateler Wouter Overgaag is één van de vele gebruikers van het rekenprogramma. Volgens hem werkt het  ‘supersimpel’. In deze video vertelt hij u er graag meer over!

Download het meststoffenrekenprogramma

U kunt het rekenprogramma op uw computer installeren door op onderstaand bestand te klikken. U heeft hier wel een toegangscode voor nodig. Bel ons (0186-578888) tijdens kantooruren voor deze code en u kunt daarna direct aan de slag! U kunt de code ook aanvragen via ons online formulier.

Om het programma te installeren, heeft u beheerrechten nodig op uw computer. Indien u deze niet heeft, verzoeken wij u contact op te nemen met uw ICT-beheerder. Lees vooraf de handleiding om de installatie succesvol te laten verlopen.

Download het programma

Handleiding