Advieslijst gewasbescherming

U bent hier: Home > Tuinbouw > Advieslijst gewasbescherming


Veilig spuiten met de nieuwe advieslijsten gewasbescherming

Het fenomeen MRL vrij telen en bovenwettelijke eisen is dagelijkse kost voor u als tuinder. MRL staat voor maximaal residu level en geeft aan hoeveel residu er van gewasbeschermingsmiddelen maximaal wettelijk is toegestaan op het eindproduct. Het overschrijden van MRL’s komt eigenlijk niet meer voor. De specialist neemt dit al jaren mee in het advies voor de teler.

Waar MRL’s wettelijk vastgesteld zijn, is dat bij bovenwettelijke eisen anders. Deze eisen zijn veelal gesteld door de afnemers van de producten. Denk hierbij aan supermarkten zoals Kaufland, Lidl of Aldi. Dit geldt voor binnen-en buitenland.

Het continu zoeken naar de juiste strategie, op basis van de wettelijke eisen en de wensen en eisen van de afnemers, is iets waar onze groeispecialisten dagelijks mee bezig zijn. Goed op de hoogte zijn van de mogelijkheden met betrekking tot het inzetten van de juiste gewasbescherming is daarom van groot belang. Door onze advieslijsten gewasbescherming geven wij meer duidelijkheid hierover.

De nieuwe advieslijsten gewasbescherming hebben meerdere verbeteringen ondergaan:

  • Ze zijn overzichtelijker geworden door een duidelijke alfabetische volgorde per plaag
  • Er is per product een koppeling toegevoegd naar het CTGB, zo heeft u altijd het juiste etiket bij de hand
  • De spuitadvieslijsten zijn eenvoudig te printen
  • De spuitadvieslijsten zijn altijd up-to-date

De juiste gewasbeschermingsstrategie is en blijft natuurlijk maatwerk. Onze groeispecialisten vertellen u graag over de mogelijkheden.