22 oktober 2020

Gewasbeschermingsweek sierteelt

 

Woensdag 7 oktober vond de gewasbeschermingsdag sierteelt plaats in het World Horti Center in Naaldwijk. Helaas, door corona, zonder onze klanten. Maar met onze fabrikanten en  groeispecialisten Richard van Spronsen en Arjan Spaans. Zij spraken met de fabrikanten over de proeven en de laatste ontwikkelingen op het gebied van gewasbescherming.

Aan de hand van filmpjes laten wij u deze week zien welke ontwikkelingen dat zijn. Onze groeispecialisten staan uiteraard klaar om de mogelijkheden voor uw teelt te bespreken.

Rien Bos van Corteva trapt af. Hij vertelt over de laatste ontwikkelingen en mogelijkheden rond het inzetten van het product exalt in de sierteelt.

Doris Rijkers vertelt over de proef met een biologisch middel van Nufarm voor het bestrijden van rupsen in gerbera.

Jürgen vertelt ons over de proef van HortiPro met Naturalis tegen trips in gerbera en chrysant.

Wesley neemt ons mee in de proef van Syngenta naar grondgebonden ziektes in de sierteelt en de mogelijkheden die er zijn om deze, mogelijk met meer groene middelen, te bestrijden.

Joop licht twee proeven toe van Certis. De ene proef richt zich op het bestrijden van rupsen met een middel gebaseerd op bacterie kristallen. Aan de hand van de proef laat hij de resultaten tot nu toe zien. In de tweede proef draait het om het schoon eindigen van de teelt en hoe dat het beste kan.

Jan Hulst en Arjan Spaans bespreken de proef in poinsettia’s van Bayer; de mogelijkheden voor het bestrijden van Bemisia (Tabakswittevlieg) in deze teelt.

We sluiten de week af met een rupsenproef in gerbera en de bescherming tegen deze plaag met Verismo. Mark vertelt er alles over in een gesprek met Arjan Spaans. Mark licht de opzet en de resultaten toe.