Fruitteelt Webinar Gewasbescherming

Onderweg naar een groene fruitteelt

Gewasbescherming neemt een belangrijke plaats in binnen de teelt van appels en peren. We willen tenslotte allemaal een goede oogst. En een beschadigd of kwalitatief slecht product wordt niet geaccepteerd door de consument. De ontwikkelingen op het gebied van gewasbescherming gaan razendsnel: middelen verdwijnen, nieuwe ziektes en plagen steken de kop op en er komt steeds meer druk vanuit overheid en retail. Het tij keren zal niet meevallen, maar de grote vraag is hoe we er mee omgaan. Zijn er alleen bedreigingen of zien we ook kansen om onze gewasbescherming goed uit te kunnen blijven voeren? Wij vertellen u er alles over tijdens ons webinar Gewasbescherming:

Datum: 24-02-2022

Tijd: 19:30-20:30 uur

Inschrijven
U kunt zich inschrijven voor dit webinar. Een dag voor de bijeenkomst ontvangt u per email een link om digitaal deel te nemen.

 

Meekijken

U kunt hier meekijken met het webinar.

 

Schurft: een oude bekende? – Frank Eerland
Na 3 droge jaren te hebben gehad was 2021 een nat jaar waarin we weer even bij de les zijn geroepen, vooral op het gebied van schimmels. Zo heeft schurft, ondanks intensieve inzet van fungiciden op veel percelen voor een onaangename verrassing gezorgd. Tijd om de puntjes weer even op de i te zetten.

Een krimpend middelenpakket – Jolanda Wijsmuller
Het aantal actieve stoffen neemt in rap tempo af en nieuwe registraties van chemische middelen zijn er maar mondjesmaat. De snelheid waarmee groene middelen deze plaats in kunnen nemen is te laag. Actie is dus geboden!

Actualiteiten op middelengebied 2022 – Andries Goeree
Andries neemt ons deze avond mee in de belangrijkste wijzigingen in het middelenpakket. Daarbij wordt ook gekeken welke alternatieven er zijn, zodat we toch fruit van maximale kwaliteit kunnen blijven telen.

De meerwaarde van hulpstoffen  – Jan Feersma Hoekstra
De algehele druk op gewasbeschermingsmiddelen en de toename van diverse ziektes en plagen dwingt ons om onze bespuitingen nog effectiever uit te voeren. Gelukkig hebben we hiervoor diverse tools in handen. Hulpstoffen als hechters en uitvloeiers kunnen ons helpen bij een effectieve bestrijding!

Vergroenen & Fruitteelt
Vergroenen is niet nieuw in de fruitteelt. Al jaren zijn we als fruittelers bezig met het zoeken naar alternatieven voor chemische middelen. Daarnaast maken we ook steeds meer gebruik van wat in de natuur aanwezig is. Ook komend jaar staan wij met raad en daad voor u klaar om u te helpen bij het vinden van nieuwe oplossingen!

 

Dit webinar telt niet mee voor de licentieverlenging.

feb

24

Tijd : 19:30 - 20:30 uur
Locatie : Online