Optimaal bodemleven dankzij bodemverbetering

U bent hier: Home > Groenvoorziening > Optimaal bodemleven dankzij bodemverbetering


Bodemverbetering is noodzakelijk om de structuur en het bodemleven optimaal te laten functioneren. Wij begeleiden u daar graag bij. Een goed onderhouden bodem is van groot belang voor gezonde groei van planten en bomen. U kunt bij ons terecht voor advies en producten voor standplaatsverbetering van bomen en bodemverbetering van uw gazon, tuin of sportveld.

Standplaatsverbetering bomen

Standplaatsverbetering begint bij een goed infrastructuurplan, goede ontwikkelingsmogelijkheden voor bomen en een goede materiaalkeuze. Van Iperen heeft hiervoor alle kennis en producten in huis. Wij kunnen plantplaatsen zo inrichten dat bomen gelijkmatig opgroeien en een duurzame invulling geven aan stedelijke en landelijke gebieden.

Standplaatsverbetering bomen - Van Iperen groenvoorziening (bodemverbetering)

Bodemverbetering sportveld

De bodemgesteldheid en de ontwateringstoestand zijn bepalend voor de cultuurtechnische maatregelen op uw sportveld. Met bodemverbeteraars kunt u het niveau van natuurgrasvelden verbeteren of op peil houden. Wij bieden producten die u kunt gebruiken bij de aanleg, renovatie of het onderhoud van sportvelden. Deze producten zijn ook geschikt voor de aanleg en onderhoud van golfbanen en golfterreinen. U kunt bij ons terecht voor lava, drainagezand, dressgrond en bezandingszand. Vraag ons gerust om advies.

Bodemverbetering openbaar groen

Bodemverbeteraars, potgronden en bodembedekkers vormen de basis voor een gezonde groei van planten en bomen. Wij leveren deze producten op maat in heel Nederland. U kunt vertrouwen op een hoge en constante kwaliteit. U kunt de producten bestellen in big bag of los gestort.

Paden

Voor aanleg van paden in openbaar groen, tuinen en golfbanen kunt u schelpen gebruiken. Dit natuurproduct komt uit de Noordzeekustzone, de Waddenzee en de Zeeuwse wateren. Het is geschikt voor diverse doeleinden. U kunt bij ons terecht voor kleischelpen, schone schelpen en gebroken schelpen. Onze adviseurs informeren u graag.

Daktuinen

Een groot voordeel van daktuinen is de tijdelijke opvang van regenwater. Hierdoor hebben de riolen meer tijd hebben om water af te voeren. Daarnaast zorgen daktuinen voor een zuiverende lucht, hebben ze een isolerende werking, geven ze een natuurlijke uistraling en bieden ze bescherming tegen weersinvloeden op de dakbedekking. Met onze daktuinsubstraten houdt u uw daktuin schoon, onkruidarm en krijgen ze een optimaal luchtgehalte.