Diensten

U bent hier: Home > Groenvoorziening > Diensten


Met onze diensten ondersteunen wij u bij praktische zaken. Denk aan bodemkundig onderzoek, verlengen van spuitlicenties en cursussen. Onze groenadviseurs hebben jarenlange ervaring en weten wat er speelt in de sector. Ze onderhouden contacten met voorlichtingsdiensten, bodemkundige laboratoria en onderwijsinstellingen.

Bodemkundig onderzoek

Wilt u weten hoe gezond uw bodem is? Dat kunnen wij voor u onderzoeken. Wij brengen de situatie van de bodem in kaart. Vanzelfsprekend geven wij ook advies over bemesting en de samenstelling van de grond.

Wij voeren verschillen soorten onderzoek uit. Bij bodemvruchtbaarheidsonderzoek kijken we naar het vermogen van de bodem om een plant van voedingstoffen te voorzien. We onderzoeken onder andere de pH, het organische stof-, fosfaat-, kali- en magnesiumgehalte. Ook het koolzure kalkgehalte, de afslibbaarheid en sporenelementen kunnen wij onderzoeken. Op basis van de resultaten van het onderzoek krijgt u een gericht bemestingsadvies. U weet dan precies wat het juiste tijdstip voor bemesten is en u voorkomt verspilling.

Bij granulair onderzoek kijken we naar de samenstelling van de grond. Het is dan duidelijk hoe grof of fijn de grond is, de doorlatendheid van de bodem. Ook weet u welke fracties er in welke hoeveelheden in ziten. Wij kunnen een granulair onderzoek uitvoeren bij de aanleg of renovatie van sportvelden, tuinen, parken en golfbanen.

Verder kunt u bij ons terecht voor bladonderzoek (bomen en beplantingen), wateronderzoek, chemisch onderzoek en onderzoek op maat. Neem vrijblijvend contact op met onze specialisten voor meer informatie. 

Met bodemkundig onderzoek van Van Iperen weet u hoe gezond de bodem is.

Verlengen spuitlicenties

Jaarlijks organiseert Van Iperen bijeenkomsten voor het verlengen van uw spuitlicentie. Actuele onderwerpen en vakgerichte informatie staan centraal. Deze bijeenkomsten vinden plaats in de middag en avond in onze vestiging in Oude Tonge. Ook organiseren wij bijeenkomsten in Zeeland. Heeft u nog geen spuitlicentie? Dan kunt u de cursus voor een vakbekwaamheidsbewijs via ons aanvragen.

Praktijkgerichte cursussen

Wilt u meer kennis opdoen over het beheer van sportvelden en groenvoorziening in de breedste zin van het woord? Wij kunnen voor u op locatie cursussen organiseren. Afhankelijk van uw wensen kan zo’n cursus een dagdeel of een dag duren. De cursus kan bestaan uit theorie en praktijk. Bespreek de mogelijkheden met onze adviseurs.