Teelttips fruitteelt

U bent hier: Home > Fruitteelt > Teelttips fruitteelt


Teelttip – Geïntegreerde bestrijding – 9 juli 2020

Bij geïntegreerde bestrijding is biologische bestrijding het uitgangspunt en wordt chemie alleen ingezet ter ondersteuning en/of correctie van biologische processen. Het is dus belangrijk om een goed natuurlijk evenwicht in de boomgaard te hebben. Wij geven u graag wat tips.


Teelttip – Onkruidbestrijding – 8 juni 2020

Nu we richting de langste dag gaan, komt op veel percelen de onkruidbestrijding aan de orde. Zeker nu er weer wat regen is gevallen en de bodem vochtiger is, zal het onkruid makkelijk opkomen en doorgroeien. Bekijk de teelttip over onkruidbestrijding met Andries Goeree.

 


Teelttip – Fruitmot – 2 juni 2020

Door de warme weersomstandigheden van de afgelopen tijd, is de vlucht van de fruitmot goed op gang gekomen. Bekijk de teelttip met Martin Tolhoek voor een actueel advies.


Teelttip – Weerbaar telen – 26 mei 2020

De overheid eist steeds nadrukkelijker om te telen vanuit een weerbaar gewas. Het is daarom van belang om te zoeken naar producten die hier een bijdrage aan kunnen leveren. Een weerbaar gewas is vaak minder gevoelig voor ziekten en plagen, wat kan leiden tot minder inzet van chemische middelen. Bekijk het interview met Frank Eerland in de video of lees hier het artikel.


Teelttip – Zwartvruchtrot – 18 mei 2020

Sinds het begin van de 21e eeuw hebben we in Nederland te maken met de ziekte Stemphylium, ook wel zwartvruchtrot genoemd. Zwartvruchtrot wordt veroorzaakt door een schimmel. Vooral Nederlands belangrijkste perenras Conference is er gevoelig voor. Bekijk de teelttip met Martin Tolhoek of lees het artikel over zwartvruchtrot.


Teelttip – Perenbladvlo – 30 april 2020

Het tijdstip om in te grijpen tegen perenbladvlo komt dichterbij. Bekijk het filmpje met Frank Eerland waarin Joost Nijssen uitleg geeft over de toepassingsvoorwaarden van Movento en Batavia. Om de perenbladvlo onder controle te houden, is het van belang te werken met een systeemaanpak. Lees het artikel of bekijk het filmpje over de systeemaanpak perenvladvlo.


Teelttip – Spint – 21 april 2020

Spint is weer actueel. Natuurlijk kunnen we ingrijpen met chemie, maar vergeet de biologische bestrijders niet! Roofmijten zijn dol op Spint en van belang voor een goed natuurlijk evenwicht in de boomgaard. Om snel en eenvoudig natuurlijke bestrijders uit te kunnen zetten, hebben we de Biofruitura ontwikkeld.


Teelttip – Fertigatie – 14 april 2020

In de periode van bloei en celdeling is het erg belangrijk om het gewas zo optimaal mogelijk te voorzien van vocht en voedingsstoffen. Door fertigatie kunnen we hier extra aandacht aan geven. Een fertigatieschema is maatwerk. Onze adviseurs helpen u hier graag bij. Bekijk het filmpje waarin Martin Tolhoek uitleg geeft.


Teelttip – Echte Meeldauw – 7 april 2020

Meeldauw, we kennen het allemaal. Maar wat gebeurt er bij een infectie? En wat kunnen we er tegen doen? Bekijk de teelttip van Frans Eerland of lees voor meer informatie het artikel over meeldauw.


Teelttip – Vruchtzetting peer – 30 maart 2020

Er zijn diverse mogelijkheden om de vruchtzetting te bevorderen, bekijk het filmpje en lees voor meer informatie het bericht ‘Vruchtzetting peer’.


Teelttip – De functie van organische stof – 24 maart 2020

Een gezonde bodem is een belangrijke basis voor een gezonde boom en kwalitatief goed fruit. Naast een optimale mineralenbalans speelt organische stof (humus) een belangrijke rol voor een vruchtbare bodem.  Lees het bericht over organische stof.


Teelttip – Tijd voor de ijzerbemesting – 17 maart 2020

IJzerbemesting heeft een belangrijk effect op de vitaliteit van het gewas, maar ook op de kwaliteit en achtergrondkleur van de vruchten. Lees het artikel.