Overzicht van het biostimulantenlandschap

Afbeelding Overzicht van het biostimulantenlandschap

Er zijn veel verschillende soorten biostimulanten op de markt. Zo zijn er producten met aminozuren, humuszuren, plant- en zeewierextracten, bacteriën, schimmels en kruidenextracten. Allemaal met hun eigen werking en voordelen.  Het kan hierdoor soms best lastig zijn om het overzicht te houden en te weten welke biostimulant u het best kunt inzetten in uw situatie.

Productmanager Sander Vermeer legt in deze video uit hoe de verschillende soorten biostimulanten werken en wanneer je ze het best kan inzetten. Uiteindelijk blijft het inzetten maatwerk, neem contact op met onze specialisten voor gericht advies op uw teelt.

Kennis & Nieuws

Gerelateerde berichten

Afbeelding Biostimulanten in snijchrysanten
Onderzoek & proeven Biostimulanten

Biostimulanten in snijchrysanten

Het blijft een uitdaging om wegwijs te worden in de jungle van de vele soorten biostimulanten. Als Van Iperen gaan we deze uitdaging maar al te graag aan en testen we biostimulanten van vele leveranciers op vele gewassen.

Afbeelding Stomen niet het gewenste effect; verder met inzet biostimulanten
Klantverhaal Biostimulanten

Stomen niet het gewenste effect; verder met inzet biostimulanten

Arjan Dukker van Dukker Chrysanten uit Bleiswijk is na ruim 4 jaar nog steeds blij met zijn keuze om biostimulanten in te zetten in plaats van de grond te stomen. In de zoektocht naar een weerbare, vitale bodem was hij al langer bezig met het testen van verschillende mogelijkheden.  De producten van Pireco leken het gewenste effect te geven en toen de gasprijzen zo hoog waren dat stomen eigenlijk geen optie was, was de keuze helemaal snel gemaakt. Het begon met een proef in 2 kappen, maar inmiddels krijgt de grond in zijn gehele kas de behandeling met Nemater en Stimuter.

Afbeelding Gebreksverschijnselen
Technische achtergrond Bemesting

Gebreksverschijnselen

Voor een gezond gewas is de juiste voeding essentieel. Alle elementen zijn onmisbaar en dienen in precies de juiste hoeveelheid aanwezig te zijn. Het is daarom belangrijk dat u gebreksverschijnselen signaleert zodat u tijdig kunt bijsturen.