26 mei 2020

Stimuplant Isomax: voor een weerbaar gewas!

Weerbaar telen

De overheid eist steeds nadrukkelijker om te telen vanuit een weerbaar gewas. Het is daarom van belang om te zoeken naar producten die hier een bijdrage aan kunnen leveren. Een weerbaar gewas is vaak minder gevoelig voor ziekten en plagen, wat kan leiden tot minder inzet van chemische middelen.

Vanuit dit oogpunt zijn wij als Van Iperen sinds een aantal jaren bezig om producten te testen die kunnen helpen om de weerbaarheid van het gewas te verhogen. Door intensief contact met andere landen en sectoren hebben we al een aantal beproefde producten op de plank die ons kunnen helpen dit doel te bereiken.

Fosfieten

De laatste jaren is er steeds meer discussie over de inzet van fosfieten als plantversterkers. Met name het feit dat fosfieten als extra residu op het geoogste product kunnen worden meegeteld, kan telers er van weerhouden om met fosfietbevattende producten te werken.
Om ook zonder de inzet van fosfieten toch de weerbaarheid van de plant te kunnen verhogen, zijn wij op zoek gegaan naar producten die hier een rol in kunnen spelen.

Één van de producten die we hiervoor hebben ontdekt is Stimuplant Isomax.

Stimuplant Isomax

Stimuplant Isomax is een plantversterker op basis van natuurlijke producten. Het bevat meerdere planteigen stoffen die de plant op scherp zetten zodat deze op een natuurlijke manier weerbaarder wordt. Ook bevat Stimuplant Isomax bouwstenen die een plant kan gebruiken om zich te verweren tegen aanvallen van bijvoorbeeld schimmels en insecten. Door preventieve inzet krijgen deze geen kans om schade aan het gewas toe te brengen.

Om de functie van Stimuplant Isomax zoveel mogelijk te benutten is het van belang dat deze preventief en regelmatig wordt ingezet. Het advies is om vanaf nu 2 liter Stimuplant Isomax toe te voegen aan de reguliere bespuiting. Daarnaast kan in de laatste 4 weken voor de oogst de dosering worden verhoogd naar 4 liter per toepassing. Dit omdat Stimuplant Isomax ervoor kan zorgen dat bewaarschimmels minder kans krijgen om aantasting te veroorzaken.

Daarnaast heeft Stimuplant Isomax een bemestende waarde, met name op elementen die op onze kalkrijke gronden een probleem vormen. Zo bevat Stimuplant Isomax de elementen zink en mangaan in chelaatvorm welke direct beschikbaar zijn voor de plant.

Hier vindt u meer informatie over onze Stimuline producten.