19 april 2018

MAÏS – STARTMESTSTOF POWERSTART RECY P UNIEK IN ZIJN SOORT

Vanaf heden wordt er weer gestart met het zaaien van maïs. Voor een goede ontwikkeling van de maïs, is het belangrijk om de plant van een juiste combinatie van mineralen te voorzien. Drijfmest bevat veel mineralen, maar deze zijn vaak nog niet beschikbaar aan het begin van het seizoen. Vooral fosfaat is van belang aan het begin van de teelt. Dit is echter een probleem voor derogatiebedrijven: fosfaat uit kunstmest aanvoeren is namelijk niet toegestaan. Om toch een startgift fosfaat aan de plant te geven, hebben wij een nieuw product ontwikkeld. Powerstart Recy P bevat alleen gerecyclede fosfaat. Hierdoor mag het ook worden toegepast op derogatiebedrijven.

Ook gerecyclede fosfaat is voor planten moeilijk opneembaar, maar de samenstelling van Recy P zorgt voor een goede opneembaarheid. Onderstaand een korte uitleg van de werking:

 

Unieke meerwaarde door in het product aanwezige biostimulanten

Het unieke van dit product is de wijze waarop het fosfaat beschikbaar maakt voor de plant. Powerstart Recy P bevat 3 componenten; de gerecyclede fosfaat, humuszuren en speciaal ontwikkelde micro-organismen (Baseos genaamd). Baseos maakt samen met de humuszuren de vastgelegde en het gebonden fosfaat beschikbaar voor de plant. Deze combinatie maakt Powerstart Recy P tot een uniek product waarbij een goede fosfaat-beschikbaarheid ontstaat die vooral bij de start, maar ook later in het seizoen belangrijk is voor de bodem en het gewas.

Advies: Powerstart Recy P 25-30 kg/ha Bovenstaande adviezen zijn gebaseerd op de actuele praktijksituatie en de op dit moment ter beschikking staande kennis. Alle rechten voorbehouden. Niets uit dit bericht mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand en/of openbaar gemaakt in enige vorm of op welke wijze dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever.