Diensten

U bent hier: Home > Tuinbouw > Diensten


Als tuinder en kweker besteedt u uw tijd natuurlijk het liefst aan uw teelt. Voor de groei van uw gewassen is veel kennis, inzicht en ervaring nodig. Om tot het beste resultaat te komen, ondersteunen wij u graag om uw teelt te laten slagen. Dat doen wij met ons hoogwaardig advies en door onze kennis te delen. Ook bieden wij een aantal diensten om het u makkelijker te maken.

Niveaumeting

Voor een optimaal gewasresultaat zijn uw vloeibare meststoffen van doorslaggevend belang. Goed voorraadbeheer is daarvoor noodzakelijk. Dat is niet altijd eenvoudig, want de doorloopsnelheid van uw voorraden fluctueert. Met name in het voorjaar en de zomer kan het verbruik van uw meststoffen hard gaan. Om er zeker van te zijn dat u altijd voldoende meststoffen heeft, kunt u gebruikmaken van ons niveaumetingssysteem. U kunt een gewenst minimaal niveau per tank instellen. Zodra de voorraad onder dat niveau komt, maakt ons systeem automatisch een order aan en komen wij uw tanks bijvullen. Natuurlijk kunt u ook eenvoudig zelf uw voorraad volgen. Via Mijn Iperen (website en app) heeft u altijd inzicht in het verbruik per tank. Een groot deel van onze klanten maakt gebruik van onze dienst niveaumeting. Gerberateler Ronald van Veen deelt graag zijn ervaringen.

Meststoffenrekenprogramma

Zelf de voeding berekenen waar uw gewas behoefte aan heeft. Dat is al sinds de introductie van vloeibare meststoffen mogelijk met ons meststoffenrekenprogramma. Na het invoeren van de analyse berekent het programma het recept voor uw vloeibare of vaste meststoffen. Zo krijgt uw gewas precies de nutriënten die het nodig heeft.

Van Iperen heeft vanaf februari 2020 een nieuw meststoffenrekenprogramma. Bekijk hier de uitleg en voordelen.

Scouting

Voor een succesvolle geïntegreerde gewasbescherming vormt het monitoren van gewasgroei, de druk van ziekten en plagen, bodem- en omgevingsfactoren de basis. Met deze factoren kunnen onze tuinbouwspecialisten u adviseren over de juiste gewasbeschermingsstrategie. Een belangrijk hulpmiddel in het monitoren van het gewas en het opstellen van het advies is Mijn Scouting. In deze tool kunt u de tellingen van de plagen in uw kas registreren. U kunt dit instrument gebruiken via Mijn Iperen, zowel via het web als via de app. Zo bouwt u een duidelijk overzicht op van de plaagdruk en kunt u hierop inspelen met uw strategie. Binnen Mijn Scouting heeft u de mogelijkheid om per plaag tellingen in te voeren. Vervolgens ziet u automatisch de totale en de gemiddelde druk. De grafieken geven standaard de druk van de laatste tien weken weer. Ook heeft u de mogelijkheid om de plaagdruk van verschillende jaren met elkaar te vergelijken. Om Mijn Scouting te kunnen gebruiken, moet uw vertegenwoordiger een overzicht van uw kas aanmaken in het programma. Neem daarom contact op met uw vertegenwoordiger.

Wilt u meer weten over onze diensten voor de tuinbouw? Neem dan contact met ons op.