Onze geschiedenis

U bent hier: Home > Over Van Iperen > Onze geschiedenis

1921

Hendrik Groeneweg begint midden in Oud-Beijerland in de Hoeksche Waard met een graanhandel. Dit is de start van het bedrijf dat we nu als Van Iperen kennen.

1933

Willem van Iperen start bij Groeneweg. In de jaren 50 neemt hij het bedrijf over en in 1962 verandert hij de naam in W. van Iperen BV. Hij blijft tot 1979 aan het bedrijf verbonden.

1981

Van Iperen verhuist met haar 30 werknemers naar de oude groenvoerdrogerij in Westmaas. De drie bestaande woonhuizen fungeren als kantoor.

1981

Van Iperen opent de nieuwe graanloods. De heer Bakker (rechts) geeft een toespraak tijdens de opening.

1987

Van Iperen begint met de verkoop van vloeibare meststoffen in de tuinbouw. Dit is nu een van de belangrijkste pijlers van het bedrijf.

1993

Van Iperen zoals we het nu kennen, krijgt haar vorm. De bouw van het tankpark voor vloeibare meststoffen vindt plaats.

1999

Van Iperen breidt het assortiment uit met sierteeltverpakkingen.

2002

De oude woonhuizen maken plaats voor een nieuw kantoor.

2004

Er komt een enorme graanloods van 4.000 m2 op het terrein. Jaarlijks ontvangt Van Iperen duizenden tonnen graan van een groot aantal telers.

2007

Van Iperen breidt het tankpark voor de vloeibare meststoffen uit.

2010

Opnieuw breidt Van Iperen het tankpark uit.

2010

De oprichting van zusterbedrijf Van Iperen International vindt plaats. Het bedrijf vestigt zich bij Van Iperen in Westmaas. Ook opent Van Iperen een kantoor in Frankrijk.

2012

Vanwege de groei van Van Iperen en Van Iperen International start de bouw van een nieuw kantoordeel. Hierdoor verdubbelt het kantooroppervlak.

2013

Voor de bouwvak levert de aannemer de nieuwbouw op. Het nieuwe kantoordeel is via het atrium verbonden aan het bestaande pand.

2016

Van Iperen neemt toeleveranciers Mol Agrocom, De Witte Agro en Gebr. Dijke over. De Thesisgroep telt nu zes bedrijven.

2017

De bedrijven Van Iperen, Mol Agrocom en De Witte Agro voegen zich samen en treden naar buiten met een nieuw logo en nieuwe huisstijl.

2018

Van Iperen neemt de activiteiten van Vermue Agrarische Handelsonderneming BV en de meststoffen- en chemische gewasbeschermingsactiviteiten van Horticoop over.

2019

Op 1 januari 2019 gaan de drie Van Iperen BV’s over in één BV. De naam voor de gezamenlijke BV wordt Van Iperen BV.