Diensten

U bent hier: Home > Akkerbouw > Diensten


Als agrariër besteedt u uw tijd het liefst aan uw teelt. Het vergt veel om tot renderende gewassen te komen. Van Iperen heeft de kennis, het inzicht en de ervaring om dit samen met u te realiseren.  Wij adviseren en delen onze kennis graag. Daarnaast staat service hoog bij ons in het vaandel. Wij bieden verschillende diensten die uw teelt makkelijker maken.

Potato CareEén van de diensten voor de akkerbouw: de Potato Care, de mobiele pootgoedontsmetter van Van Iperen

De beste start van uw aardappelteelt begint met de behandeling van uw pootgoed tegen knolziekten. Wij ontzorgen u hierbij met de Potato Care. De Potato Care is een mobiele pootgoedontsmetter. Het apparaat is compact waardoor het op elk erf dienst kan doen. Als de aan- en afvoer van pootgoed vlot loopt, heeft de Potato Care een capaciteit van 20 ton per uur. Wij werken met de Potato Care volgens het door de NVWA opgestelde ringrotprotocol. Wij reinigen en ontsmetten de machine altijd voordat deze bij u op het erf komt. Een vakkundige medewerker van Van Iperen begeleidt het behandelen van het pootgoed. Wilt u meer weten over de Potato Care? Neem dan contact op met uw vertegenwoordiger.

Groene Vlieg

De uienvlieg is sinds jaren een schadelijk insect in de uienteelt. Een verantwoorde methode om de uienvlieg te bestrijden is de SIT (Steriele Insecten Techniek) van De Groene Vlieg. Met deze milieuvriendelijke methode draagt u bij aan een toekomstbestendige teelt. U kunt zich aanmelden voor De Groene Vlieg bij Joris van den Heuvel, telefoon 06-13503078.

Phytobac: duurzaam verwerken van resten

Met de Phytobac kunt u op biologische wijze reststromen van gewasbeschermingsmiddelen verwerken. U brengt met deze methode geen schade toe aan het oppervlaktewater. Het systeem werkt met een vloeistofdichte kunststof bak gevuld met een mengsel van stro en aarde. De micro-organismen in het stro en de aarde breken de gewasbeschermingsmiddelen af. Neem voor meer informatie contact op met uw adviseur of bel 0186-578888.

Silo’s voor vloeibare meststoffen

Al uw vloeibare meststoffen op voorraad op uw terrein? Met een silo op uw erf kunt u altijd beschikken over een eigen voorraad meststoffen. Wij ondersteunen u graag bij de keuze voor de juiste silo en brengen u in contact met betrouwbare leveranciers. Dat is ook één van onze diensten voor de akkerbouw. Neem voor meer informatie contact op met uw adviseur of bel 0186-578888.