Mijn Teelt Tools

U bent hier: Home > Mijn Teelt Tools


Om u tijdens de teelt meer gemak en inzicht te bieden zijn er verschillende applicaties (web en app) door Van Iperen ontwikkeld. Met deze apps heeft u de hulpmiddelen voor uw teelt altijd bij de hand op uw smartphone of computer.

 

 

 

 

Teeltspecialist Ariën Hartman van Combivliet laat in de video hieronder zien wanneer de verschillende apps gebruikt kunnen worden in de teelt.

In alle fases van de teelt en op alle plekken in uw bedrijf komen de verschillende Teelt Tools van pas:

Op kantoor 

  • Vink in Mijn Iperen de producten die u vaak besteld aan als favoriet. Op deze manier staan ze altijd bij elkaar bovenaan in de bestellijst en kunt u ze in het vervolg snel en gemakkelijk opnieuw bestellen.
  • Teken uw kas in in Mijn Scouting. Dit doet u 1x. Daarna registreert u alle getelde plagen eenvoudig tijdens uw ronde door de kas. Achteraf vindt u in de webapplicatie een overzicht van alle getelde plagen op alle plekken in de kas. Teeltspecialist Anne van der Heijden van Van der Voort vertelt in onderstaande video hoe hij de data van eerdere jaren gebruikt in zijn nieuwe teeltplan.

 

  • Voer in Mijn Bemesting de hoeveelheid voedingstoffen die uw gewas nodig heeft in. Mijn Bemesting zet deze gegevens om naar een recept voor uw A- en B-bakken. Later in de teelt kunt u deze gegevens aanpassen naar de behoeften van uw gewas.

 

In de meststoffenruimte

  • Als u vloeibare meststoffen bij Van Iperen afneemt kunt u ervoor kiezen om met niveaumeting te werken. Uw voorraad wordt dan iedere ochtend gecontroleerd. Wanneer uw tank met meststoffen leeg dreigt te raken gaat er automatisch een seintje uit naar Van Iperen. Onze planner zorgt er dan voor dat er op tijd nieuwe meststoffen bij u geleverd worden. In Mijn Iperen ziet u een overzicht van uw tanks en hoe vol deze zijn. Daarnaast krijgt u een melding wanneer de drempelwaarde is bereikt en er dus automatisch een bestelling wordt geplaatst. Deze drempelwaarde kunt u zelf bepalen.
  • Wanneer er een bestelling onderweg is, of dit nu om (vloeibare) meststoffen of (biologische) gewasbescherming gaat, kunt u deze volgen via de Track & Trace functie in Mijn Iperen. Zo bent u op de hoogte van de status van uw bestelling en weet u wanneer u de bezorging kunt verwachten. 
  • Tijdens de teelt komt u er soms, samen met uw bemestingsspecialist, achter dat het nodig is om uw bemestingsplan aan te passen om het gewas zo optimaal mogelijk te voeden. In Mijn Bemesting kunt u de waarden die u aan het begin van de teelt heeft ingevoerd dan ook makkelijk aanpassen waarna het recept voor de A- en B-bakken ook wordt aangepast. 

 

In de kas

  • Tijdens de teelt kunt u in Mijn Scouting alle plagen die u tegenkomt in uw gewas registreren via de app op uw telefoon. Vul in de app uw standaard looproute door de kas in en de app zet de vangkaarten automatisch voor u op de goede volgorde. Het enige wat u nog moet doen is het tellen van de plagen en dit getal invoeren in de app. Deze gegevens worden gelijk verwerkt in het totaal overzicht. Met dit overzicht kunt u samen met uw gewasbeschermingsspecialist een plan van aanpak maken om deze plagen tegen te gaan.

 

 

  • Om deze plagen aan te pakken kunt u in de Mijn Iperen app direct de juiste (biologische) gewasbeschermingsmiddelen bestellen. Extra makkelijk is het als u het gewenste product al eerder als favoriet heeft aangemerkt in de app. 

 

Bij uw wateropslag

  • In Mijn Waterkwaliteit heeft u de resultaten van al uw watermonsters in één app bij de hand. Met deze data kunt u samen met de waterspecialist de aanpak voor het onderhoud of verbetering van de waterkwaliteit bespreken.

 

Praktisch

Op het moment werken we met drie applicaties. Mijn Iperen, voor algemeen gebruik voor klanten in alle sectoren. Mijn Iperen is beschikbaar voor web en app.  Mijn Bemesting (voorheen Meststoffenrekenprogramma) is alleen beschikbaar via het web en ontwikkeld voor tuinbouwklanten. En tot slot Mijn Scouting, ook specifiek ontwikkeld voor tuinbouwklanten. Zeer binnenkort zal ook de vierde applicatie, Mijn Waterkwaliteit, worden gelanceerd voor tuinbouwklanten. Daarnaast wordt er ook gewerkt aan een aantal apps voor klanten uit de andere sectoren.

Mijn Iperen

Lees meer over de app deze pagina. De uitleg van de verschillende functies vindt u op deze pagina. Download Mijn Iperen 2 (let op de 2!) via de Apple App Store of Google Play en vraag via de app een account aan.

Mijn Bemesting

Lees hier meer over Mijn Bemesting. Mijn Bemesting is alleen toegankelijk via de web applicatie.

Mijn Scouting

Bekijk op deze pagina video’s met een uitgebreide uitleg over de app. Download Mijn Scouting via de Apple App Store of Google Play en vraag via de app een account aan.

Mijn Waterkwaliteit

Deze applicatie wordt binnenkort geïntroduceerd. Dan volgt ook meer praktische informatie.