Bodem

U bent hier: Home > Fruitteelt > Bodem


Bodem en Fruitteelt

Hoe zorgt u voor een optimale bodemconditie?

Een gezonde bodem is een belangrijke basis voor een gezonde boom en kwalitatief goed fruit. Wij zetten de belangrijkste aspecten om uw bodem te verbeteren op een rij.


Bodemleven

Bodemleven heeft een grote invloed op zowel de chemische als de fysische conditie van de bodem. Een gezonde bodem vormt een belangrijke basis voor een succesvolle teelt. De invloed van het bodemleven hierop wordt in de praktijk nog regelmatig onderschat. In dit artikel wordt het belang van het bodemleven in hoofdlijnen kort uiteen gezet. Zo komen onder andere de soorten bodemleven, de functies van het bodemleven en hoe het bodemleven gestimuleerd kan worden aan bod.


Plantgatbehandeling

Het start allemaal met de aanplant. Het realiseren van een nieuwe aanplant vergt een behoorlijke (financiële) investering. Een plantgatbehandeling levert in veel gevallen een belangrijke bijdrage aan een goede start van de nieuwe aanplant. Hierdoor krijgt u een hogere productie in de beginjaren. Maar welke plantgatbehandeling is het meest geschikt voor uw aanplant? U leest het in het artikel ‘Plantgatbehandeling’.


Organische stof

Naast een optimale mineralenbalans speelt organisch stof (humus) een belangrijke rol voor een vruchtbare bodem. Maar wat is nu de functie van organische stof? En hoe verbetert u de bodemvruchtbaarheid? U leest het hier!


Stimusoil Impact

Marien Paardekooper uit het Zeeuwse Kattendijke vertelt over het belang van een optimale bodemconditie voor een succesvolle teelt. Lees het interview.