Kwaliteit

U bent hier: Home > Fruitteelt > Kwaliteit


Kwaliteit en fruitteelt

Hoe krijgen we het beste fruit?

Wat hebben de bomen nodig om goede vruchten te geven? En hoe behandelen we de vruchten om een zo goed mogelijke kwaliteit te krijgen en te behouden? U leest het op deze pagina. Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met één van onze fruitteeltspecialisten.


Bemesting, het draait om de balans!

Door middel van bemesting kunt u helpen de maat en kwaliteit van de vruchten te stimuleren. Hoe? U leest het hier.


Afspuiten

Om te zorgen voor spreiding in de afzet, gaat tijdens de plukperiode doorgaans een groot gedeelte van het fruit de bewaring in. Tijdens deze bewaarperiode kan het fruit worden aangetast door diverse bewaarschimmels. Met meer uitval door rotte vruchten als gevolg. Het toepassen van een zo optimaal mogelijk afspuitschema speelt een belangrijke rol in het voorkomen van aantasting door deze bewaarschimmels. Behoud van vruchtkwaliteit is hierbij altijd het belangrijkste uitgangspunt. We vertellen u graag hoe u dit het beste aan kunt pakken. Klik hier voor het volledige artikel.


Calcium en silicium, essentiële elementen voor uw vruchtkwaliteit!

Vooral in jaren met veel droogte en hitte zien we in de bewaring wat een tekort aan calcium doet met de bewaarkwaliteit.  Als calcium en silicium gecombineerd worden, komt er een extra plus in de bewaarkwaliteit. Maar hoe werken deze twee elementen en hoe krijgt u ze in de boom? U leest het hier.


Resultaten bloem- en vruchtdunning

Een belangrijk onderdeel in de teelt van fruit is bloem- en vruchtdunning. Het gaat in de boom om een ideale blad/vruchtverhouding. De juiste hoeveelheid vruchten aan de boom is nodig voor een goede kwaliteit. Die kwaliteit kenmerkt zich door onder andere een optimale vruchtmaat, goed suikergehalte en kleuring. De resultaten van het dunnen in 2019 leest u hier.