Hoog rendement begint bij de bodem

U bent hier: Home > Veehouderij > Hoog rendement begint bij de bodem


Wij weten als geen ander hoe u de pH en de vruchtbaarheid van de bodem verbetert. Een gezonde bodem is een vereiste voor het realiseren van een succesvolle teelt. Door het bodemleven te stimuleren, kunt u meer rendement behalen. Wij bieden een scala aan producten om dat te bereiken. Bekijk hier onze Stimuline biostimulant producten die u kunt inzetten om de vitaliteit van uw bodem te verbeteren.

pH

De pH en de organische stof bepalen samen de CEC (Cation Exchange Capacity) van de bodem. De CEC geeft het vermogen van gronden weer om voedingsstoffen te binden en weer vrij te geven als het gewas er om vraagt. Een goede pH heeft een positieve invloed op de bodemstructuur.  U voorkomt daarmee verliezen in opbrengst. Die kunnen op grasland oplopen tot 12% en op maïsland tot 25% verlies.

Streefwaarden pH veehouderij bodem

Met onze producten bent u verzekerd van een goede pH in uw bodem. Er zijn verschillende mogelijkheden om de pH in uw bodem optimaal te houden.

Bodemleven

Een goed functionerend bodemleven is voorwaarde om duurzaam een goed gewas te telen. Het is daarbij belangrijk ook aandacht te besteden aan het bodemleven dat we niet zien. In één gram grond leven wel een miljard bacteriën. Ook bevat de grond schimmels, protozoën en regenwormen. In een hectare grond zit tot wel 25 duizend kilo bodemleven. Deze zijn noodzakelijk voor de mineralisatie waarbij een plant materiaal omzet naar voedingstoffen.

Organismen in de bodem Organische stof

Wij adviseren een organische stof balans te maken. Voer producten aan met voedingstoffen én effectieve organische stof. Kijk bij de verschillende producten naar de maximale hoeveelheid organische stof per kilo fosfaat. Het op peil houden van het organische stofgehalte is belangrijk voor het verbeteren van de bodemvruchtbaarheid, de aanvoer van mineralen, het verbeteren van de bodemstructuur, watervasthoudend vermogen, buffering van mineralen en het stimuleren van het bodemleven. Een goed niveau organische stof verbetert de weerbaarheid tegen ziekten en plagen. Het is dan ook van groot belang te blijven investeren in de organische stof in de bodem.

 

Bij ons kunt u terecht voor verschillende producten die zorgen voor een goed niveau organische stof.

Lees meer over onze bodemverbeteraars