Een gezonde bodem is een gezonde toekomst

U bent hier: Home > Akkerbouw > Een gezonde bodem is een gezonde toekomst


Een goede bodem is de basis voor een gezonde teelt. Grond is de allerbelangrijkste productiefactor en verdient daarom uw aandacht.

Organische stofhandleiding

Onlangs heeft Van Iperen de Organische stofhandleiding uitgebracht. Een praktische handleiding voor organische stofbeheer. Interesse? u kunt de handleiding hier aanvragen. Op de pagina iperen.com/organischestof vind u meer informatie over de handleiding.

Investeren is essentieel

Er komen steeds meer regels voor het gebruik van minerale en organische meststoffen. De machines worden zwaarder en we oogsten meer producten van een hectare. Deze factoren zijn van invloed op de conditie van de grond. Het is essentieel dat u blijft investeren in een gezonde bodem. Dan kunt u ook in de toekomst gezonde gewassen en hoge opbrengsten blijven realiseren.

Ons bemestingsplan helpt

Een gezonde bodem begint bij het juiste bemestingsplan. Onze specialisten kijken samen met u naar de gewassen in uw bouwplan en de mineralenbehoeften van deze gewassen. Voldoende aanvoer van organische stof vormt de basis van een bemestingsplan. Dat is namelijk de drager van het bodemleven, de structuur en vochtleverend vermogen en daarom het fundament van een gezonde, sterke bodem.

Duurzame mineralenvoorziening

Om alle gewassen op een duurzame manier van mineralen te voorzien, moet de organische stof balans jaarlijks zwarte cijfers laten zien. Het gaat erom dat u het gebruik van kunstmest op de juiste manier inpast op uw bedrijf. De wet- en regelgeving vraagt om steeds efficiënter toepassen van mineralen. Dit vraagt om andere soorten kunstmest, andere toedieningsmethoden en inzet van producten die de opname van mineralen in de grond te verbeteren. Onze Powerline meststoffen zijn daarvan voorbeelden. Lees meer over onze bemestingsstrategie waarmee u de basis legt voor een gezond gewas.

Groenbemesters

Planten scheiden wortelexudaten (suikers) uit aan de grond. Hiermee stimuleren zij het bodemleven. Ook zijn er plantensoorten die met behulp van het bodemleven elementen los kunnen maken uit de grond. Door een mengsel van verschillende soorten plantfamilies te gebruiken, houdt u het bodemleven in balans en krijgt u een vitaler volggewas. Kies daarom een mengsel dat past bij het volggewas. Benieuwd welke groenbemesterrassen wij adviseren? U leest het in onze Groenbemestersfolder.

Aandacht voor uw bodem

Wilt u uw bodem gezond houden? Onze specialisten helpen u er graag bij.