Een gezonde bodem is een gezonde toekomst

U bent hier: Home > Akkerbouw > Een gezonde bodem is een gezonde toekomst

Een goede bodem is de basis voor een gezonde teelt. Grond is de allerbelangrijkste productiefactor en verdient daarom uw aandacht.

Investeren is essentieel

Er komen steeds meer regels voor het gebruik van minerale en organische meststoffen. De machines worden zwaarder en we oogsten meer producten van een hectare. Deze factoren zijn van invloed op de conditie van de grond. Het is essentieel dat u blijft investeren in een gezonde bodem. Dan kunt u ook in de toekomst gezonde gewassen en hoge opbrengsten blijven realiseren.

Ons bemestingsplan helpt

Een gezonde bodem begint bij het juiste bemestingsplan. Onze specialisten kijken samen met u naar de gewassen in uw bouwplan en de mineralenbehoeften van deze gewassen. Voldoende aanvoer van organische stof vormt de basis van een bemestingsplan. Dat is namelijk de drager van het bodemleven, de structuur en vochtleverend vermogen en daarom het fundament van een gezonde, sterke bodem.

Duurzame mineralenvoorziening

Om alle gewassen op een duurzame manier van mineralen te voorzien, moet de organische stof balans jaarlijks zwarte cijfers laten zien. Het gaat erom dat u het gebruik van kunstmest op de juiste manier inpast op uw bedrijf. De wet- en regelgeving vraagt om steeds efficiënter toepassen van mineralen. Dit vraagt om andere soorten kunstmest, andere toedieningsmethoden en inzet van producten die de opname van mineralen in de grond te verbeteren. Voorbeelden daarvan zijn onze Powerline meststoffen. Lees meer over onze bemestingsstrategie.

Aandacht voor uw bodem

Wilt u uw bodem gezond houden? Onze specialisten helpen u er graag bij.