19 juni 2018

Onkruidbestrijding

Waar nodig kunt u deze week nog een ronde maken met glyfosaat om het aanwezige onkruid te bestrijden. Rondom de langste dag keert de sapstroom in de boom zich om, vanaf dat moment is het beter om weg te blijven met glyfosaat. Voeg een groeistof toe aan deze bespuiting om een zo breed mogelijk effect te behalen. Houd er rekening mee dat van vrijwel alle merken glyfosaat en groeistoffen tegenwoordig nog maar één toepassing per jaar is toegestaan. Het sinds dit jaar toegelaten middel Kyleo bevat zowel glyfosaat als 2-4 D, welke door de formulering sterker werkt dan wanneer deze middelen apart worden gemengd. Kyleo is een prima middel om in deze periode in te zetten tegen onkruid en grassen.

Wanneer alleen glyfosaat wordt ingezet kan dit prima worden gecombineerd met een overbemesting door middel van Urean. Deze meststof heeft tevens nog een afbrandende werking op aanwezige onkruiden!

Kyleo 5,00 ltr/ha (combinatie glyfosaat en 2-4 D)
Matos 3,00 ltr/ha 
2-4 D 2,00 ltr/ha 
M.C.P.A.  1,80 ltr/ha

*doseringen zijn per hectare zwartstrook

Bovenstaande adviezen zijn gebaseerd op de actuele praktijksituatie en de op dit moment ter beschikking staande kennis. Alle rechten voorbehouden. Niets uit dit bericht mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand en/of openbaar gemaakt in enige vorm of op welke wijze dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever.