21 juni 2018

Schimmelbestrijding – valse meeldauw

In de vroegere plantingen wordt in beperkte mate valse meeldauw op de onderste bladeren aangetroffen. Met name in gebieden waar recent veel neerslag is geweest of waar beregend wordt, vinden we valse meeldauw. In de vroege plantingen kunt u de schimmelbestrijding starten met een preventieve bespuiting tegen valse meeldauw/witte roest. Met de inzet van Folio Gold of eventueel Infinito kunt specifiek schimmels uit de groep oömyceten bestrijden (valse meeldauw en witte roest).

Schimmelmiddelen kunnen niet gecombineerd worden met Movento. Daarom kunt u het beste starten met de fungicidenbespuiting tussen de twee Movento-bespuitingen in. Advies:
Folio Gold           1,50 – 2,00 ltr/ha

In verband met steeds strenger wordende (bovenwettelijke) eisen op het gebied van residuen, adviseren wij Folio Gold in de teelt in te zetten. U kunt er ook voor kiezen om nu alleen met Infinito te starten en later in de teelt verder te gaan met Folio Gold. Als u hiervoor kiest loopt u wel het risico dat er later twee extra stoffen worden gemeten.

PlanetProof telers: de actieve stof metalaxyl-M uit de Folio Gold, geeft per toepassing een maluspunt. Bij Infinito geven beide actieve stoffen per toepassing een maluspunt.

Bovenstaande adviezen zijn gebaseerd op de actuele praktijksituatie en de op dit moment ter beschikking staande kennis. Alle rechten voorbehouden. Niets uit dit bericht mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand en/of openbaar gemaakt in enige vorm of op welke wijze dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever.