11 juli 2018

Gewasbescherming – EnzyMas™

Ben u al bekend met het vloeibare, diepreinigende middel EnzyMas™? Dit middel bevat enzymen die eiwit, zetmeelachtige en atmosferische vervuilingen kunnen oplossen. Dit is ideaal voor bestratingen en andere buitensituaties.

Enzymen zorgen voor een snel afbraakproces, waardoor vervuiling snel en grondig verwijderd wordt. Enzymen kunt u vergelijken met kleine ‘schaartjes’, die de vervuiling aan stukjes knipt.

De enzymen breken volledig af in het milieu en zijn bij normaal gebruik onschadelijk voor mens en dier. Let op: planten ondervinden wel schade van EnzyMas™.

Werking EnzyMas™
Wanneer het erg warm is en het te behandelen oppervlak warm wordt, is het beter de werkzaamheden uit te stellen. Enzymen zijn het meest actief bij temperaturen van 13-50 ˚C. Te warm is dus niet goed.

Enzymen hebben tijd nodig om hun werk te kunnen doen. Binnen enkele dagen tot weken is de vervuiling verdwenen, mits er van tijd tot tijd vochtige omstandigheden zijn, waardoor de enzymen geactiveerd worden. Let op: de eerste dag na het aanbrengen zijn zware regenbuien niet gewenst, omdat de EnzyMas™ anders weg kan spoelen.

Na het aanbrengen van EnzyMas™ kunt u hardnekkige vervuiling makkelijk verwijderen met een hogedrukspuit of bij milde vervuiling de natuur zelf het werk laten doen.

Waar kunt u EnzyMasgebruiken?

  • Reiniging van harde oppervlakken tegen organische vervuiling en aanslag.
  • Vieze plekken op het terras
  • Vieze plekken op daken en gevels van huizen
  • Ideaal voor diepe reiniging van beton en poreus natuursteen.

Dosering
Maak een mix aan van 1 deel EnzyMas™ en 1,5 tot 5 delen water. Meng het geheel goed en breng het ruim aan over het te behandelen oppervlak. Laat het enige tijd inwerken en spuit eventueel de vervuiling uit de poriën van het oppervlak.

Verpakking
EnzyMas is verkrijgbaar in 10 liter verpakking.

Bovenstaande adviezen zijn gebaseerd op de actuele praktijksituatie en de op dit moment ter beschikking staande kennis. Alle rechten voorbehouden. Niets uit dit bericht mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand en/of openbaar gemaakt in enige vorm of op welke wijze dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever.