14 januari 2019

EC- en pH-meters: nu extra voordelig!

Een goede pH-waarde is belangrijk in zowel de bodem als in het water omdat deze van grote invloed is op de opname van voedingsstoffen van de boom. Vooral een te hoge pH-waarde belemmert de opname van voedingsstoffen.

Wanneer u fertigeert is het belangrijk om regelmatig  zelf de pH-waarde van het water te meten om te kijken of deze klopt met de automatische meter van de bemestingsunit. Daarnaast is het ook belangrijk de pH van de spuitoplossing te meten wanneer er een gewasbespuiting uitgevoerd gaat worden. Naast temperatuur en UV heeft de pH bij sommige gewasbeschermingsmiddelen een grote invloed op de afbraaksnelheid, en daardoor op de effectiviteit.

Voor het controleren van deze pH-waarde kunt u gebruik maken van een pH-meter.

Ook het meten van de EC-waarde is belangrijk wanneer water aan het gewas wordt toegediend. De EC-waarde geeft aan wat de hoeveelheid zouten is in het water. Een te hoge EC kan resulteren in een ongewenste ontwikkeling of zelfs schade aan het gewas. Erg belangrijk dus om voor het toedienen eerst te kijken of de EC van het water goed genoeg is.

Daarvoor kunt u gebruik maken van een EC-meter.

Van Iperen biedt een ruim assortiment van deze meters, los of gecombineerd nu extra voordelig aan! Voor meer informatie over deze producten verwijzen wij u graag naar bijgaande flyer.

Mocht u vragen hebben over bovenstaande dan kunt u natuurlijk altijd contact opnemen met uw adviseur.