19 februari 2019

Vrijstelling Ovitex (minerale olie) in appel en peer onzeker

Via de NFO hebben wij het bericht gekregen dat de NVWA de vrijstelling van Ovitex (minerale/paraffine olie) heeft opgesplitst in aparte adviezen voor bessen en voor appel en peer. Voor bessen is de kans groot dat de vrijstelling binnenkort wordt gepubliceerd.

Het ministerie van LNV liet de NFO onverwachts weten dat het niet zeker is dat er een vrijstelling wordt afgegeven voor Ovitex in de teelt van appel en peer. Dit omdat de NVWA inschat dat de spuitdriftreducerende voorschriften onvoldoende nageleefd gaan worden. De NFO zet alles in het werk om ook een positief besluit voor appel en peer te realiseren. Dit kunnen ze echter niet garanderen. Omdat het toepassingsmoment voor minerale olie snel nadert, gaat de NFO gewoon door met het afhandelen van de verklaringen voor gecontroleerde distributie bij appel en peer.
Wanneer u (onder voorbehoud van vrijstelling) Ovitex wilt inzetten is het verstandig uw bestelling vast aan ons door te geven. Het papierwerk kan dan vast in orde worden gemaakt, zodat wanneer er een vrijstelling komt de levering direct kan plaatsvinden.

Bovenstaande adviezen zijn gebaseerd op de actuele praktijksituatie en de op dit moment ter beschikking staande kennis. Alle rechten voorbehouden. Niets uit dit bericht mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand en/of openbaar gemaakt in enige vorm of op welke wijze dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever.