25 maart 2019

Mijn Iperen 2.0

In de ViP van februari 2018 vroegen we twee pilot klanten om hun mening over het vernieuwde Mijn Iperen. Nu, ruim een jaar later, is deze nieuwe Web en App omgeving beschikbaar voor alle klanten van Van Iperen. Wij brengen u graag op de hoogte van de nieuwe functionaliteiten en delen de ervaringen van onze klanten.

 

Hoe komt zo’n nieuwe online omgeving eigenlijk tot stand?

De nieuwe Mijn Iperen omgeving is ontwikkeld aan de hand van de SCRUM methodiek. Dat houdt in dat we werken met korte stukjes projecten (sprints van twee weken) in plaats van dat we vooraf helemaal vaststellen hoe de omgeving moet worden en in één keer gaan bouwen. Iedere twee weken wordt er dus iets opgeleverd aan de stakeholders en definiëren we gezamenlijk de volgende stappen. Het voordeel daarvan is dat we heel snel en flexibel kunnen inspelen op veranderingen in de markt en continu functionaliteiten kunnen toevoegen aan de hand van wensen en vragen van klanten en collega’s.

Mijn Iperen maken we namelijk niet alleen, maar met onze klanten en collega’s! En we zijn nooit klaar, de omgeving blijft continu in ontwikkeling. We willen toonaangevend zijn en blijven.

Ook de functionaliteit, die al door de oude Mijn Iperen omgeving geboden werd, is opnieuw tegen het licht gehouden voor een betere gebruikerservaring.

Neem bijvoorbeeld de scoutmodule. De looproute daarin was niet logisch. Dat is nu enorm verbeterd aan de hand van de wensen van klanten en collega’s. Je kunt nu een kas of perceel eenvoudig
intekenen met Google Maps, zelf een indeling maken in vakken en vervolgens per vak of deelperceel aangeven welke plagen er zijn. Het toevoegen van een foto op een specifieke locatie behoort nu ook tot de mogelijkheden.