24 april 2019

Knolselderij

In knolselderij hebben we tegenwoordig de keuze uit 3 bodemherbiciden. Stomp, Centium en Challenge zijn de middelen die gebruikt kunnen worden om de basis te leggen. Stomp en Centium zijn de belangrijkste herbiciden. Bij onkruiden als duivekervel, kamille, kleine brandnetel en meldesoorten kan Challenge toegevoegd worden in de mix. Bij het toepassen van Challenge is het extra belangrijk om dit toe te passen met grove druppels en voldoende water. Advies:

Stomp 2,00 ltr/ha +
Centium  0,15 ltr/ha

Eventueel toevoegen

Challenge 1,00 ltr/ha

De veiligheidstermijn van Challenge is 90 dagen. Houd bij 90% driftreductie een teeltvrije zone aan van 75 cm. Bij 95% driftreductie is de teeltvrije zone 50 cm. Challenge kan schade geven aan buurgewassen. Houd hier rekening mee bij het kiezen van uw strategie.

Indien er onkruid overblijft, kunt u gebruikmaken van een LDS-systeem. Met Boxer en Chloor IPC kunt u hierbij een goed resultaat behalen. Houd bij Chloor IPC rekening met bloeiende buurgewassen. Advies (contactbespuiting):

Chloor IPC 0,50 ltr/ha  +
Boxer  2,50 ltr/ha

 

Bovenstaande adviezen zijn gebaseerd op de actuele praktijksituatie en de op dit moment ter beschikking staande kennis. Alle rechten voorbehouden. Niets uit dit bericht mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand en/of openbaar gemaakt in enige vorm of op welke wijze dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever.