16 mei 2019

Bloedluis

Op steeds meer percelen begint bloedluis tevoorschijn te komen. Meestal zit de bloedluis nog op de oude wonden op de stam, maar op sommige plaatsen begint deze ook al te zwermen naar de jongere scheuten. Voor een bestrijding kunt u nu Movento inzetten. Movento pakt ook andere soorten luizen en roestmijt mee. Spuit Movento met veel water en onder groeizame omstandigheden om de opname te bevorderen.

Sinds dit jaar hebben we ook de beschikking over de nieuwe formulering van de werkzame stof van Movento: Batavia. De voorwaarden voor toepassing zijn in grote lijnen gelijk aan die van Movento. Doordat de formulering van dit product anders is, zijn de driftreducerende eisen echter veel minder streng. Dit jaar mag Movento nog worden ingezet onder de oude etiketvoorwaarden. Vanaf volgend seizoen zal de inzet van Movento voor veel telers lastig worden in verband met zware driftreducerende eisen. Advies:

Movento 1,00 ltr/ha      of
Batavia 1,80 ltr/ha

Bovenstaande adviezen zijn gebaseerd op de actuele praktijksituatie en de op dit moment ter beschikking staande kennis. Alle rechten voorbehouden. Niets uit dit bericht mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand en/of openbaar gemaakt in enige vorm of op welke wijze dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever.