16 augustus 2019

Schimmels

De afgelopen twee jaar is Light Leaf Spot (LLS) geen probleem geweest. Dit geeft geen garantie dat het dit jaar weer weg blijft. Afgelopen periode waren ideale omstandigheden voor deze schimmel, een bladnat periode van langer dan 6 uur en temperatuur rond de 20 graden.

Op een vroege Abacus is al een stipje LLS op de spruit zelf gevonden. Wees dus alert, controleer uw percelen, en houd een spuitinterval aan van maximaal drie weken. Wissel gericht af op LLS Rudis  met Amistar Top of Signum. Door middelen uit meerdere chemische groepen te gebruiken, bent u sterker op de bestrijding van LLS. Advies (bestrijding van LLS, echte meeldauw, mycosphaerella en alternaria):

Rudis 0,40 ltr/ha of
Amistar Top 1,00 ltr/ha of
Signum 1,00 kg/ha

Houd rekening met de veiligheidstermijnen van insecticiden in spruitkool:

 

Bovenstaande adviezen zijn gebaseerd op de actuele praktijksituatie en de op dit moment ter beschikking staande kennis. Alle rechten voorbehouden. Niets uit dit bericht mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand en/of openbaar gemaakt in enige vorm of op welke wijze dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever.