10 september 2019

Actie: september en oktober de herstelmaanden voor gras

Door de extreme hitte en aanhoudende droogte deze zomer, zijn veel gazons niet meer in optimale staat. De maanden september en oktober zijn uitermate geschikt om de grasmat weer in conditie te krijgen voor de wintermaanden. Met een goede bodemtemperatuur en genoeg vocht in de bodem, biedt het najaar de ideale omstandigheden om graszaad snel te laten kiemen. Doorzaaien zorgt ervoor dat de grasmat herstelt en onkruiden en ongewenste grassen geen kans krijgen om zich te vestigen in de bestaande mat. Recover 2 HSG kiemt en vestigt zeer snel, zodat kale en open plekken in een razend tempo worden opgevuld. De herstelformule voor het extra snel sluiten van de zode en een mooie gesloten grasmat.

Actie
Bestelt u 30 kg Recover 2 HSG of meer, dan krijgt u nu tijdelijk 5 kg EXTRA van dit grasmengsel*. Bestellingen voor deze actie kunt u sturen naar Groenvoorziening@iperen.com of via uw adviseur. De levertijd voor deze actie kan een dag langer zijn dan u gewend bent.

* De actie loopt t/m 31 oktober 2019. Deze actie is eenmalig geldig per klant.

Recover 2 HSG is te verkrijgen in de volgende verpakkingen: 15 kg, 5 kg en 1,5 kg.

Plan van aanpak:

  • Verwijder oude en dode grasresten d.m.v. verticuteren. Ook ongewenste onkruiden en grassen worden door deze bewerking verwijderd
  • Indien nodig met een toplaagbeluchter de grasmat beluchten (handmatig of machinaal)
  • Gebruik een doorzaaimachine voor het doorzaaien van Recover 2 HSG (15-20 gr/m2)

Meer weten over Recover 2? Bekijk het Fast Repair Stappenplan voor grasherstel

Bovenstaande adviezen zijn gebaseerd op de actuele praktijksituatie en de op dit moment ter beschikking staande kennis. Alle rechten voorbehouden. Niets uit dit bericht mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand en/of openbaar gemaakt in enige vorm of op welke wijze dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever.