19 september 2019

Perenknopkever

Met het oog op de voorspelling van warm en zonnig weer op vrijdag en zaterdag, komt er nog een prima moment om een bestrijding uit te voeren tegen perenknopkever. De meeste perenpercelen zijn intussen leeg, zodat u geen rekening meer hoeft te houden met nog hangend fruit. Middelen die u kunt inzetten zijn Calypso, Gazelle of Sivanto Prime. Let op de etiketvoorwaarden zoals het interval (Calypso 60 dagen, Gazelle 30 dagen) om te bepalen welk middel u het beste kunt gebruiken. Wanneer nu een tweede na-oogstbehandeling tegen perenknopkever wordt uitgevoerd, zal dus een ander middel dan de eerste keer moeten worden ingezet.

Calypso 0,30 ltr/ha (peer) + uitvloeier
Gazelle 0,25 kg/ha + uitvloeier
Sivanto Prime    0,90 ltr/ha één keer per 24 maanden

Let op: Calypso en Gazelle hebben een veiligheidstermijn van 14 dagen en kunnen een extra residu geven op het nog hangende fruit.

Bovenstaande adviezen zijn gebaseerd op de actuele praktijksituatie en de op dit moment ter beschikking staande kennis. Alle rechten voorbehouden. Niets uit dit bericht mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand en/of openbaar gemaakt in enige vorm of op welke wijze dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever.