07 oktober 2019

Westland Event 2019

Afgelopen vrijdag vond de elfde editie van het Westland Event plaats bij Royal Flora Holland.

Van Iperen mocht een bijdrage leveren aan dit toonaangevende tuinbouw evenement in de vorm van spreker econoom Mathijs Bouman.

Het Westland Event stond in het teken van modern ondernemerschap. Wethouder Karin Zwinkels opende de dag. Toine Huys praatte de dag aan elkaar als dagvoorzitter. Edith Bentvelsen van Ter Laak Orchids gaf haar visie op modern ondernemersschap, bekeken vanuit het glastuinbouwcluster. Verder kwamen er tijdens dit eerste deel van het programma diverse ondernemers aan het woord. De oprichters van Rumag, Danny Membre, Thijs van der Heide, vergezeld door het gezicht van hun onderneming, René Watzema, gaven een kijkje in de keuken van dit succesvolle lifestylemerk.

Na de pauze sprak Jelte van Kammen van Harvest House over de wensen en eisen van de consument op het gebied van duurzaamheid en tegen welke uitdagingen je dan aanloopt. Hidde Boersma sprong hierop in met een lezing over  “eco-modernisme”.

Wouter van Vliet vertelde over de ontwikkelingen die wij de afgelopen jaren hebben doorgemaakt en welke uitdagingen we daarbij tegen zijn gekomen. Dit als aankondiging voor Mathijs Bouman die het stokje van hem overnam en dieper op het onderwerp inging.

Tot slot nam scheidsrechter Bas Nijhuis ons mee in het leiderschap op het veld. Scheidsrechter en ondernemer Bas Nijhuis is één van de topscheidsrechters van Nederland. Naast scheidsrechter is Bas ook ondernemer. Hij duidde tijdens zijn presentatie met humor de gelijkenissen en verschillen tussen ondernemen en het begeleiden van een voetbalwedstrijd aan.

Een inspirerende middag voor de tuinbouwsector.