Fruitteeltbijeenkomst Kapelle

Wilt u alles weten over de laatste ontwikkelingen op het gebied van gewasbescherming en bemesting? Dan nodigen wij u van harte uit om één van onze fruitteeltavonden bij te wonen. Wij verzorgen de volgende lezingen voor u:

Hoe gaan we efficiënt om met watergift met het oog op het veranderende klimaat?

Ir. M.P. (Rien) van der Maas – Wageningen University & Research

Het klimaat wordt steeds extremer. Droge jaren als 2018 en 2019 komen nu gemiddeld eens in de tien jaar voor, maar in 2050 eens in de twee tot vijf jaar. Efficiënt omgaan met het beschikbare water wordt daarom steeds belangrijker. In deze lezing worden allerlei mogelijkheden op dit gebied gepresenteerd voor u als fruitteler.

Onderzoek en ontwikkeling

Nu we meer te maken krijgen met klimaatveranderingen, steken we hier ook met een deel van onze proeven op in. Daarnaast blijft het verbeteren van de kwaliteit een belangrijk thema binnen ons onderzoek. U hoort van ons wat voor effect verschillende elementen hebben op de vruchtkwaliteit en krijgt de resultaten van de proef ‘Systeemaanpak Perenbladvlo’. Verder laten we u deze avond kennismaken met een innovatie op het gebied van biologische bestrijding. Zowel op het gebied van bemesting als gewasbescherming zijn vanuit onze proeven weer interessante inzichten verkregen in het afgelopen jaar.

Gewasbescherming, nu en in de toekomst

Gewasbescherming vraagt steeds meer kennis, zeker nu er veel wijzigingen ontstaan in het middelenpakket. We brengen u graag op de hoogte van de actuele situatie. We kijken met u vooruit naar mogelijkheden voor een toekomstbestendige fruitteelt. Ook  bekijken we de mogelijkheden van het werken met een systeemaanpak, waarbij het nut en de noodzaak van biostimulanten aan bod komen.

De Fruitteelt Quiz!

Wie wint dit jaar de eerste prijs? Vergeet niet uw smartphone mee te nemen naar de fruitteeltavond. Deze heeft u nodig voor een leuke interactieve quiz!

Verlenging spuitlicentie

Wilt u uw spuitlicentie verlengen in de categorie Teelt? Schrijf u dan in via onze website: iperen.com/fruitteeltavonden. Bij binnenkomst hoeft u dan alleen nog uw handtekening te zetten en uw spuitlicentiepas te tonen.

Programma

19:00 uur Inloop met koffie/thee

19:30 uur Welkomstwoord

19:40 uur Lezingen

22:30 uur Afsluiting met hapje en drankje

 

Onze specialisten ontmoeten u graag op één van onze fruitteeltavonden!

feb

11

Tijd : 19:00 - 22:30 uur
Locatie : Dorpshuis de Vroone, C.D. Vereekestraat 74, 4421 CE Kapelle