07 april 2020

Schurft

De afgelopen weken is er nauwelijks neerslag gevallen, waardoor gevaar op schurftinfectie nihil was. Richting het aankomende weekend wordt de kans op neerslag groter. Het is van belang om het snel ontwikkelende blad goed te bedekken, liefst zo kort mogelijk voor de regen. Kies in de bloeiperiode voor Captan met het oog op neusrotbestrijding. Indien nodig kunt u na een infectie het beste ingrijpen met Chorus of Scala, altijd in combinatie met een bedekkingsfungicide als Captan of Delan Pro. Preventief kan als extra sterk fungicide ook Faban worden ingezet.

Captan 1,50 kg/ha Chorus 0,40 kg/ha
Delan Pro 2,50 ltr/ha Scala 0,75 ltr/ha
Faban 1,20 ltr/ha

Eventueel kunt u de schurftbestrijding combineren met de meeldauwbestrijding, als u hier nog niets aangedaan heeft. Hiervoor kunt u het beste gebruik maken van Fontelis of Sercadis.

Fontelis  0,75 ltr/ha
Sercadis 0,30 ltr/ha

Bovenstaande adviezen zijn gebaseerd op de actuele praktijksituatie en de op dit moment ter beschikking staande kennis. Alle rechten voorbehouden. Niets uit dit bericht mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand en/of openbaar gemaakt in enige vorm of op welke wijze dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever.