22 april 2020

Zomergranen – onkruidbestrijding

De stand van de zomertarwe is erg verschillend. Percelen die vroeg gezaaid zijn, hebben een goede ontwikkeling doorgemaakt. Deze zijn dan toe aan de onkruidbestrijding. Percelen die later zijn gezaaid hebben erg veel moeite om te kiemen. Deze zijn in sommige gevallen ook beregend om voldoende te laten kiemen. Heeft u grassen kies dan voor de combinatie met Capri Twin.

Advies zomertarwe:
Capri Twin 130 gr/ha +
Astuss 0,50 ltr/ha +
Starane Top 0,30 ltr/ha +
MCPA 1,00 ltr/ha

Deze bespuiting is te combineren met de groeiregulatie.

Advies groeiregulatie zomertarwe:
CeCeCe 0,50 ltr/ha

Voeg aan beide bespuitingen ook wat mangaan toe. Zomergranen reageren erg positief op een toevoeging van mangaan.

Advies:

Indien er geen grassen hoeven te worden bestreden, kunt u beter wachten met de onkruidbestrijding. Zaad- en wortelonkruid kunnen dan in één keer worden bestreden. Kies voor Tapir indien er bijvoorbeeld akker(melk)distel, kleinhoefblad en veenwortel in het perceel staan. Tapir is een combinatie van Primstar en Lontrel.

Powerleaf Mangaan plus 1,00 ltr/ha

Bovenstaande adviezen zijn gebaseerd op de actuele praktijksituatie en de op dit moment ter beschikking staande kennis. Alle rechten voorbehouden. Niets uit dit bericht mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand en/of openbaar gemaakt in enige vorm of op welke wijze dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever.