04 juni 2020

Uien – aanvullen bodemherbiciden

Onkruidbestrijding is dit jaar in een aantal gewassen een uitdaging. Ook in de uien. De schrale omstandigheden zorgen ervoor dat het erg lastig is om het onkruid klein te krijgen. Hierdoor zijn op veel percelen tot wel drie contactbespuitingen nodig geweest. Nu er wisselvalliger weer aankomt, zal een contactbespuiting lastiger worden. Maar als er regen valt, is dit een mooi moment om bodemherbiciden aan te vullen. Een aantal middelen hebben ook contactwerking en kunnen helpen aanwezige onkruiden te verzwakken, zoals Wing p, Boxer en Pyramin.

Advies:

Boxer 1,00-1,50 ltr/ha +
Wing p 1,00-1,50 ltr/ha
eventueel:
Pyramin 0,25-0,50 kg/ha

Nu het wat vochtiger is, kunt u ook goed de grassen bestrijden in de uien:

Balistik (centurion) 1,00-2,00 ltr/ha  (bij kweek verhogen naar 2,00 ltr/ha)

Met de bodemherbiciden kunt u ook goed wat sporenelementen geven aan de uien. Vooral borium is belangrijk om toe te passen in de uien. Voeg dit eventueel toe aan de bodemherbiciden.

Powerleaf Borium 1,00 ltr/ha

Bovenstaande adviezen zijn gebaseerd op de actuele praktijksituatie en de op dit moment ter beschikking staande kennis. Alle rechten voorbehouden. Niets uit dit bericht mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand en/of openbaar gemaakt in enige vorm of op welke wijze dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever.