24 juni 2020

Conserven – onkruidbestrijding en luizen

De conserven erwten en sperziebonen hebben na de regen op veel plaatsen de groei goed te pakken. Echter zijn er na de regen ook veel kleine onkruiden gekiemd. Belangrijk is om de onkruidbestrijding tijdig uit te voeren zodat het onkruid nog klein en nog goed te raken is. Conserven groeien namelijk altijd erg hard. Nu er deze week warm weer voorspeld is, kan dit goed benut worden om de onkruidbestrijding uit te voeren.

Voeg eventueel wat Powerleaf Mangaan Plus toe om de bespuiting wat zachter te maken voor het gewas. Daarnaast zijn ook de eerste luizen te vinden in de erwten. Blijf de populatie luizen goed monitoren en voer bij een overschrijding van de schadedrempel een bespuiting uit. Advies:

Corum 0,625 ltr/ha +
Designer 0,14 ltr/ha
+
Powerleaf Mangaan Plus 0,50 ltr/ha
Luizen:
Pirimor 0,50 kg/ha
Of
Teppeki 0,14 kg/ha

Bovenstaande adviezen zijn gebaseerd op de actuele praktijksituatie en de op dit moment ter beschikking staande kennis. Alle rechten voorbehouden. Niets uit dit bericht mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand en/of openbaar gemaakt in enige vorm of op welke wijze dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever.