04 augustus 2020

Hitte en stress

De komende dagen wordt het warm. In combinatie met droogte zorgt dit voor stressvolle omstandigheden voor het gewas. Voor wat betreft het neerslagtekort zitten we op dit moment met het landelijke gemiddelde boven de 5% droogste jaren.

Hitte in combinatie met droogte zijn belangrijke factoren voor abiotische stress in het gewas, met een nadelig effect op de uiteindelijke kwaliteit van de vruchten. Om deze nadelige effecten zoveel mogelijk te beperken kan de weerbaarheid van het gewas worden verhoogd door de inzet van Stimuforce Asco.

Stimuforce Asco

In de afgelopen jaren heeft de inzet van Stimuforce Asco zich in meerdere gewassen bewezen, wanneer het gaat om het tegen gaan van de negatieve gevolgen van abiotische stress. De combinatie van zeewier-extracten en aminozuren in dit product, zorgen voor een betere opname van diverse voedingselementen. Onder warme en droge omstandigheden toont het gewas meer vitaliteit. Daarnaast zorgt Stimuforce Asco er ook voor dat het gewas sneller hersteld na een periode van hitte en droogte.

StimuForce®

De eigenschappen Stimuforce Asco kunt u hier vinden.

Toepassingsvoorwaarden:

  • Adviesdosering: 2,00 ltr/ha, minimaal 3 maal toepassen
  • Optimale werking bij toepassing 2-3 dagen voor stressperiode
  • Tijdig starten is van groot belang!
  • Werkingsduur: 5-8 dagen
  • Mengbaar met fungiciden
  • Niet mengen met calcium bladmeststoffen

Bovenstaande adviezen zijn gebaseerd op de actuele praktijksituatie en de op dit moment ter beschikking staande kennis. Alle rechten voorbehouden. Niets uit dit bericht mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand en/of openbaar gemaakt in enige vorm of op welke wijze dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever.