14 september 2020

EC- en pH-meters: nu extra voordelig tot eind november

Een goede pH-waarde is belangrijk in zowel de bodem als in het water omdat deze van grote invloed is op de opname van voedingsstoffen van de plant. Vooral een te hoge pH-waarde belemmert de opname van voedingsstoffen.

De pH-waarde wordt vaak automatisch gemeten op de meststoffenunit en soms ook in de kas. Het is belangrijk om regelmatig  zelf de pH-waarde te meten van giet en/of druppel water, om te kijken of het systeem nog goed werkt. Daarnaast is het ook belangrijk de pH van de spuitoplossing te meten wanneer er een gewasbespuiting uitgevoerd gaat worden. Naast temperatuur en UV heeft de pH bij sommige gewasbeschermingsmiddelen een grote invloed op de afbraaksnelheid, en daardoor op de effectiviteit.

Voor het controleren van deze pH-waarde kunt u gebruik maken van een pH-meter.

Ook het meten van de EC-waarde is belangrijk. Daarbij gaat het om de hoeveelheid zouten. Een te lage EC en/of te hoge EC kan resulteren in een ongewenste gewasontwikkeling. Ook deze EC wordt gemeten door de unit. Ook hier is het belangrijk dat dit regelmatig wordt gecontroleerd of alles nog naar behoren functioneert.

Daarvoor kunt u gebruik maken van een EC-meter. Hiermee kunt u uw unit en/of verschillende kraanvakken controleren.

Van Iperen biedt een ruim assortiment van deze meters, los of gecombineerd nu extra voordelig aan! Voor meer informatie over deze producten verwijzen wij u graag naar bijgaande flyer.

Natuurlijk zijn onze meststoffen adviseurs en waterspecialist er om u te helpen bij het meten van de waarden, het ijken van de instrumenten of andere vragen.

En veel belangrijker nog; bij afwijkende resultaten na de meting komen ze graag bij u langs om te bekijken welke maatregelen er getroffen kunnen worden om de waarden zo optimaal mogelijk te krijgen.