23 november 2020

Volumemeting op IBC’s voor optimale voorraadbeheersing

Een goede waterkwaliteit is belangrijk voor een gezond gewas. Het gebruiken van gestabiliseerde waterstofperoxide zoals Hydrocare is van groot belang bij die goede waterkwaliteit. Regelmatig gebruik van gestabiliseerde waterstofperoxide zorgt ervoor dat uw leidingen en druppelaars vrij blijven van verstoppingen en het water vrij blijft van ziektekiemen.

Met elkaar streven we naar een efficiënt en duurzaam gebruik van Hydrocare. Vanwege de veiligheid en duurzaamheid hebben wij gekozen voor de dubbelwandige Varibox. Met de geïntegreerde lekbak voldoet u ook aan de gestelde wet-en regelgeving voor het opslaan en gebruiken van producten gebaseerd op waterstofperoxide. Daarnaast beschikt de varibox over snelkoppelingen waardoor het aansluiten snel en simpel is. Door de dubbelwandige box kan het volume niet direct ingezien worden en daarom maakt van Iperen gebruik van een nieuwe techniek; volumemeting van Staal Instruments. Dit biedt een aantal voordelen:

Betrouwbare niveaumeting
Op basis van radar technology introduceert Van Iperen deze techniek op onze Variboxen Hydrocare. Deze techniek biedt een nauwkeurige en kosteneffectieve bewakingsoplossing voor doseerprocessen. De radar levert dagelijks niveaumetingen waar u op kunt vertrouwen.

Altijd & Overal verbonden
Met de geïntegreerde connectiviteit bent u altijd verbonden. Samen met de lange batterij levensduur en snelle installatie, is de radar nu toepasbaar en winstgevend in elk doseer- en voorraad beheersproces.

Grip op uw doseerproces
Met het online cloudplatform zijn nauwkeurige metingen beschikbaar voor geautoriseerde gebruikers. Voorraden en pompen kunnen in real-time worden gevolgd met alerts, analyses, planning en rapportages.

 

Volume meting voor Variboxen 
Door het toepassen van Staal’s level radar kunt u nu probleemloos en contactloos het volume meten. Verzegelde Variboxen kunnen gesloten blijven ten behoeve van de veiligheid.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden neem dan contact op met uw waterspecialist.