27 juli 2021

Fruitteeltbijeenkomsten een groot succes

Met prachtig weer wandelden we afgelopen donderdag in groepjes door de boomgaard van Fruitbedrijf Thissen in Ovezande.

Na een periode van meer dan een jaar, waarin we in verband met de omstandigheden rondom COVID-19 geen fysieke bijeenkomsten konden houden, was het erg fijn om onze fruittelers weer tijdens één van de twee fruitteeltbijeenkomsten te ontmoeten.

En dat u weer zin had om kennis op te doen en collega fruittelers te spreken, was te zien aan de opkomst. We geven u graag een korte terugblik:

In de boomgaard gaf Richard van der Linden, van Van der Linden Fruitteeltmachines een demonstratie niet-chemische onkruidbestrijding door het gebruik van een schoffelmachine.

Ook demonstreerde Van der Linden een dradenmaaier.

Derek Blom gaf uitleg over spuittechniek en toonde een Lochman boomgaardspuit met 99% driftreductie.

Ook was het nieuwste type Fendt te bewonderen.

Ronald Damme van Syngenta gaf een demonstratie van het easyconnect gesloten vulsysteem. Het systeem past voor vloeibare gewasbeschermingsmiddelen. Het vullen van de tank, het doseren en het inwendig schoon spoelen van de verpakkingen spelen een cruciale rol om emissie op het erf te verminderen. Ook moet een mogelijke blootstelling aan gewasbeschermingsmiddel voor landbouwers zo beperkt als mogelijk zijn. Hiervoor is easyconnect ontwikkeld.

In de schuur van Fruitbedrijf Thissen gaf Marcel Tazelaar een interactieve presentatie over de eisen rondom de gewasbeschermingsmiddelenkast.

Ondertussen gaf Martin Tolhoek uitleg over hoe u gebruik kunt maken van beslissingsondersteunende systemen (BOS) en wat de meerwaarde daarvan is. De BOS stellen wij gratis aan onze klanten beschikbaar en zijn te banaderen via Mijn Iperen.

Al met al twee zeer geslaagde bijeenkomsten. Bedankt voor uw komst!


Foto’s: