06 oktober 2021

Prijsontwikkelingen op de meststoffenmarkt

Al sinds januari hebben we te maken met stijgende prijzen van (kunst-)meststoffen. Dit is het gevolg van verschillende factoren, zoals de coronapandemie, verstoringen in aanvoerlijnen, koude winters in bepaalde productielanden waardoor minder gas beschikbaar gesteld werd voor de productie van meststoffen, beperkte gasaanvoer in Europa en het (tijdelijk) sluiten van fabrieken. Met als resultaat dat kostprijzen oplopen om aan de toenemende vraag te kunnen voldoen.

Dit betekent dat onze inkoopprijzen fors toenemen en zijn we genoodzaakt om die verhogingen ook op onze verkoopprijzen toe te passen. Uiteraard zien we ieder jaar dat prijzen stijgen, maar omdat we nu vanwege eerder genoemde omstandigheden te maken hebben met een forse prijsstijging, willen we u hierover informeren. De verhogingen zijn deels ingegaan per 1 oktober jl.

Bovenstaande adviezen zijn gebaseerd op de actuele praktijksituatie en de op dit moment ter beschikking staande kennis. Alle rechten voorbehouden. Niets uit dit bericht mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand en/of openbaar gemaakt in enige vorm of op welke wijze dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever.