24 november 2021

Bomenvoedingsgrond

Bomenvoedingsgrond is een product om bestaande schrale of slechte gronden (plantplaatsen bomen) te verbeteren. Bomenvoedingsgrond is dusdanig samengesteld, dat na het opmengen met de bestaande grond een goede grond ontstaat qua zuurstofvoorziening, waterbergend vermogen en doorwortelbare ruimte.

Het substraat heeft als basis RAG-gekeurd veen en toevoegingen van houtcompost, wormengrond, beukenentgrond en biologische preparaten. Deze zorgen voor een diversiteit aan voeding en een schimmelrijk bodemleven. We leveren bomenvoedingsgrond volgens de meststoffenwet met analyse. De kwaliteit en goede controle door het RAG-keurmerk op de productie en grondstoffen is een extra zekerheid.

Het is ook mogelijk om dit substraat zowel mineraal als organisch te bemesten. Afhankelijk van grondsoort, situatie, wens van de klant, renovatie, onderhoud, enzovoort, kan elk type bemesting doorgemengd worden.

Grondmonster

Vaak nemen we in bestaande situaties (bijvoorbeeld in openbaar gebied, bermen of tuinen) een grondmonster om precies te weten hoeveel materiaal je in een plantplaats moet opmengen om de juiste hoeveelheid bomenvoedingsgrond / bestaand materiaal te bepalen. In dit advies wordt ook meegenomen aan welke voedingselementen (meststoffen) het schort, aan welke meststoffen behoefte is en in welke hoeveelheid.

Eigenschappen Bomenvoedingsgrond

Samenstelling:
Organische stof > 40%
pH water 5 – 7,5
EC < 100 mS/m

Verwerking:
Maximaal 50% door bestaande grond

Vraag uw adviseur naar de mogelijkheden voor uw eigen project.

Bovenstaande adviezen zijn gebaseerd op de actuele praktijksituatie en de op dit moment ter beschikking staande kennis. Alle rechten voorbehouden. Niets uit dit bericht mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand en/of openbaar gemaakt in enige vorm of op welke wijze dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever.